Mobilya tasarım yarışması

Ağaç işleri Endüstri Mühendisleri (AEM) Vakfı Platformu Türkiye genelindeki mobilya tasarım bölümü öğrencilerini kapsayan Okul Öncesi Oyun Salonu Mekan Tasarım Yarışması başlatıyor. Mobilyası ile Türkiye’ye örnek olan İnegöl’de de Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Mobilya bölümü öğrencilerine yarışmanın ayrıntıları anlatıldı.

Yayınlama: 26.12.2015
572
A+
A-

28 Aralık 2015 tarihinde itibaren üniversitelerin Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği programı ve Meslek Yüksek Okulu Mobilya ve Dekorasyon programı öğrencileri başvuru yapabileceği yarışmanın başvuruları 31 Mart 2016 tarihinde sona erecek.

 

YARIŞMANIN AMACI






İlköğretim öncesi, çocukların sosyalleştiği, öğrenme ile becerilerinin geliştiği ve geliştirildiği Okul Öncesi Eğitim merkezlerindeki oyun salonu mobilyalarını çocuklar açısından risk teşkil etmeyecek, insan sağlığı, çevre, ergonomi ve inovasyon kriterleri yeni bir standardizasyona kavuşturmak, ayrıca Ağaç İşleri ve Mobilya Sanayisine yön verecek olan Ağaç İşleri Endüstri Mühendisleri ve Mobilya ve Dekorasyon programlarında öğrenim gören öğrencilerinin eğitim ve öğretimlerine destek olmak, tasarım ve yenilikçi yaklaşımlar üzerine kendilerini geliştirmelerine olanak sağlanmak amacıyla düzenlenen yarışmanın ayrıntıları Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Okulu Mobilya ve Dekorasyon programı öğrencilerine anlatıldı.

 

İMYO toplantı salonunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Meslek Yüksek Okulu Mobilya ve Dekorasyon Programı Başkanı Öğretim Görevlisi Mustafa Kastan, “AEM Vakfı üyeleri yurdun çeşitli illerinden gelerek düzenledikleri yarışma hakkında bilgiler verdiler. Tasarım yarışmasının startını burada veriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

TÜRKİYE MOBİLYASININ LOKOMOTİFİ İNEGÖL

AEM Vakfı Danışmanı Fatih Kısacık ise, “Türkiye’de bu sektörün takipçisiyiz. İnegöl ahşap ve mobilya sektörü Türkiye’nin yaklaşık 40’ını oluşturmakta. İnegöl Mobilya sektörü Türkiye için lokomotif görevini yapıyor. Özellikle 2000 yılından sonra ivme kazanan bu sektörde çok yol kat edilmesine rağmen hala mobilyanın lokomotifi İnegöl olarak markalaşma noktasında büyük eksik var. Maalesef çok marka çıkartamıyoruz. Bundan sonra üretimde, malzemede, makineleşmede gösterdiğimiz gelişmeyi biraz daha markalaşma üzerine göstermemiz gerekmekte. AEM vakfı olarak Türkiye’deki Ağaç İşleri endüstri mühendislerini bir araya getirerek bir platform oluşturduk. Bu platformun ana gayesi İnegöl başta olmak üzere tüm Türkiye mobilya ve ahşap sektörünü markalaşması yönünde yardımcı olmaktır. AEM vakfı olarak İnegöl’e geldik. İnegöl’ün gelişmesine aktif bir şekilde katkı da bulanacağız. Bu markalaşma sürecini kısaltmak içir elimizden geleni yapacağız.” Dedi.

 

MOBİLYA TASARIM YARIŞMASI

Markalaşmaya destek verecek olan bir yarışmasının startını vereceklerini aktaran Kısacık, “Mobilya tasarımı bölümü okuyan öğrencilerimiz arasında bir yarışma düzenledik. Hem İnegöl Meslek Yüksekokulu başta olmak üzere tüm Türkiye’deki bu sektördeki öğrencilerimizi kapsayan bir yarışma. Tasarım yarışmamız da bu bakımından bir ilki oluşturacak. Yaptığımız tasarımların Türkiye’de ses getireceğine eminiz. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş