Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu’nde bulunan mobilya bölümünde öğrencilerin çalışmaları için gerekli olan makine ve teçhizatlar, İnegöllü mobilyacılar tarafından temin edilerek 2015-16 eğitim öğretim yılında öğrencilerin kullanımına sunuldu.
Hayırsever işadamı Mehmet Yıldız tarafından eşi Hacı Sevim Yıldız adına Karalar bölgelerinde yaptırılarak 2014-2015 eğitim öğretim yılında kapılarını eğitime açan Türkiye’nin en büyük kampusu unvanını taşıyan Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu devlet, hayırseverler ve çeşitli kuruluşların yardımları ile büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Kampus içerisinde bulunan Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin atölyelerinin makine teçhizat eksikleri İnegöllü mobilyacılar tarafından karşılandı. İMOS, MÜSİAD ve Mobilyacılar Odası üyeleri tarafından okula yapılan makine ve teçhizatlar atölyelerde yerini aldı.
Konu ile ilgili olarak Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından dün okulun bahçesinde bir tören düzenlenerek makine ve teçhizatların tanıtımı yapıldı. Programa Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Halil Malkaç, İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ile bazı mobilyacılar ile öğretmenler ve öğrenciler katılım gösterdiler.
210 KİŞİLİK KONTENJAN KALDI
Programın açılış konuşmasını yapan Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şenol Yoğurtçu, “Okulumuz 2014-2015 eğitim öğretim yılında ilk kez eğitim öğretime başladı. Okulumuzda toplam beş alan mevcuttur. Bunlar; Metal Teknolojileri, Motorlu Araçlar Teknolojileri, Mobilya ve İç Mekân Tasarımı, Sıhhi Tesisat ve İklimlendirme, Makine Teknolojileridir. Okulumuz 32 derslikli ana bina ve alanlarda bulunan 20 derslikle toplam 52 derslikten ibarettir. Okulumuzun toplam öğrenci kapasitesi bin 200 kişidir. Okulumuzda geçen yıl sadece 2 öğretmenimiz kadrolu olarak görev yapmakta iken bu sayı bu yıl yeni atanan ve özür gurubundan tayın gelen öğretmenlerle birlikte 15’e yükselmiştir. Bu yıl okulumuzun 9. sınıf için açılan kontenjan 340 kişi idi. Ancak okulumuza 130 öğrenci yerleşti, 210 kişilik kontenjanımız boş kaldı. Bu yıl okulumuzda mevcut 5 alandan 3 tanesini eğitim öğretime açtık. Bu alanlar; Mobilya ve İç Mekân Tasarımı, Motorlu Araçlar Teknolojisi ve Sıhhi Tesisat ve İklimlendirme alanlarımızda. Ayrıca kız pansiyonumuzu ve 2. yemekhanemizi de öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Mobilya alanımızın açılmasında (İMOS) İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği, MÜSİAD ve İnegöl Mobilyacılar Odası’ndan büyük destekler aldık. Bizlere alanımızın açılmasında büyük destek veren İMOS Başkanımız Sayın Yavuz Uğurdağ’a ve Yönetim Kuruluna, MÜSİAD Başkanımız Sayın Halil Malkaç’a ve yönetim kuruluna, ayrıca İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Sayın Özcan Ayhan ve yönetim kuruluna huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ayrıca İMOS yönetim kurulu üyesi olan ve İMOS tarafından da kendisine mobilya alanının kurulmasında görev verilen bizimle birlikte gecesini gündüzüne katarak koşturan Sayın WELTEW Mobilya sahibi Mustafa Balcı’ya ayrıca teşekkür ediyorum” dedi
“OKUL BİZİM İKİNCİ EVİMİZDİR”
10/A sınıfı öğrencilerinden Füsun Elçin ise, “Bugün 2015-2016 eğitim öğretim yılını açarken yeni bir öğretim yılına başlamanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. Hepimizin bildiği gibi çağımız bilgisayar çağı, teknoloji çağıdır. Dünya milletlerine baktığımızda büyük bir teknoloji yarışı içinde olduklarını görmekteyiz. Gelecekte önder olacak, dünyaya yön verecek milletler bu yarışı önde götüren milletler olacaktır. Bu yarışta avantaj sağlayan en önemli unsurlardan biri yetişmiş insan gücüdür. Gelecekte bugünden daha karmaşık teknolojileri kullanmak zorunda olan bizler kendimizi bugünden yetiştirmek zorundayız. Çünkü Türkiye genç insan nüfusu bakımından diğer ülkelerden daha avantajlı bir durumdadır. Genç insanlarımıza kaliteli ve iyi bir eğitim verilmesi gerekmektedir. Bizler de bu eğitimi almak ve daha güzel yarınlara hazırlanmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza inanıyoruz. Okul bizim ikinci evimizdir. Beraber yaşamayı, sevmeyi, dostluğu ve arkadaşlığı burada öğreniyoruz. Öğrendiğimiz bilgiler yanında hayata da hazırlanıyoruz. Şimdi artık daha iyi anlıyoruz; genç olmanın, geleceğe hazırlanmanın ne demek olduğunu. Bizler hem anne babamıza karşı hem de gelecek kuşaklara karşı sorumluyuz. Anne babamızın umuduyuz, bu umudu boşa çıkarmamak, bize emek veren ülkeyi, aileyi, öğretmenlerimizi hayal kırıklığına uğratmamakla yükümlüyüz. Ayrıca bizden sonra gelecek kuşaklara daha güzel bir yarın hazırlamak da bizim görevimizdir. Artık tüm bunların bilincine varmış bulunuyoruz. Bizim bu bilinci kazanmamızda, kavrayışımızı yükseltmede tek yol göstericimiz okulumuz ve onun özverili öğretmenleridir. Bu ders yılının ilk gününde tüm büyüklerimize, bize emeği geçen değerli öğretmenlerimize söz veriyoruz; çalışacağız, çok çalışacağız. Atatürk ilke ve inkılaplarının doğrultusunda çağın gereği modern teknolojiye sırtımızı dönmeden, kararlı ve çağdaş bir nesil olarak varlığımızı sürdüreceğiz. Bu eğitim öğretim yılının hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
“MOBİLYA BÖLÜMÜ İNEGÖL’ÜN GELECEĞİDİR”
İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ ise, “2015-2016 eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnegöl mobilyanın başkentidir. Tasarımın merkezidir. Böyle olunca da mobilya bölümleri bizim için çok değerli oluyor. Bizler bunun bilincinde olarak hem şehrimize hem ülkemize katkı sağlamak amacıyla burada açılan kampusumuzda yer alan mobilya bölümüne destek sağlamak için gerekli çalışmaları yaptık. Kampusu İnegöl’e kazandıran Mehmet Yılmaz ağabeyimize teşekkür ederiz. Şimdiye kadar mobilyacılarımız üstlerine düşen görevi yapmışlardır. Bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz. İnegöl yaşanacak bir şehirdir. Mobilya bölümü de İnegöl’ün geleceğidir. Öğrenciler, geleceği açık olan bir bölümdesiniz” diye konuştu.
“KAMPUS İLERİDE ÇOK CAZİP HALE GELECEK”
“Hayırseverimiz bu kampusu oluşturmak için 60 milyon lira harcamış” diyerek konuşmasına başlayan Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Buranın altyapısı ve yollarının yapılmasını Büyükşehir Belediyesi yaptı. Milletvekilimiz de kampusun eksiklerin giderilmesi noktasında önemli çalışmalar yaptı. Kaymakamımız da gerekli desteği verdi. Atölyelerimize makine temin eden mobilyacılarımıza da çok teşekkür ediyorum. 305 dönüm alan üzerine kurulu bir kampus… 26 tane binamız var. Bu okullarımız geleceğin eğitim adına yıldızı olan okullarımız. Türkiye’de bu büyüklükte kampus yok. Bakanlığımızın bize 3 yıl içerisinde gönderdiği donatım ödeneği 3 milyon lira. Bu para az da değil. Burası ileride çok cazip hale gelecek bir kampus olacak” ifadelerini kullandı.
“KIYMETİNİ BİLMELİYİZ”
Başta hayırsever Mehmet Yıldız olmak üzere kampüse destek veren herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise, “Bu kadar büyük bir değerin kadrini kıymetini bilmemiz gerektiğini vurgulamak isterim. Geleceğin teminatı siz öğrencilersiniz. Çok sıkı çalışmalısınız. Hayır işinde bulunan STK’larımızı kutluyorum. Yeni eğitim öğretim sezonunun hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
“İNEGÖL MOBİLYASI GENÇLERLE DAHA İLERİYE GİDECEKTİR”
Son olarak kürsüye çıkan Kaymakam Ali Akça ise, “Teşekkür mesajlarını konuşmacılarımız bol bol verdi. Yapılan güzel işlere karşı takdir hislerini ön plana çıkarmak medeni olmanın da en önemli göstergelerindendir. Bu devasa güzel kampusu görünce aklıma öncelikle Mehmet Yıldız’a teşekkür etmek gelir. Soyadı gibi bu kampüs de yıldız gibi yükselecektir. Altyapılarını da devlet yaptı. Devlete teşekkürümü de ‘Allah devlete ve millete zeval vermesin’ ifadesiyle yaparım. İnegöllü Milletvekili Hüseyin Şahin de bu projenin akamete uğradığı anlarda enerjisiyle devreye girdi, değişik kurumları harekete geçirerek bu projenin tekrar çarkının dönmesinde ciddi gayretleri oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi yolları ve altyapısını yaptı. Kampusumuz 400 öğrenci ile eğitime merhaba demişti. İnegöl Belediyesi öğrencilerin buraya taşınmasında ciddi inisiyatif kullandı. Eski Milli Eğitim Müdürümüz ve şu anda Milli Eğitim Müdürümüz ve teşkilatına teşekkür ederim. Kampusa gerekli destek veren mobilyacılarımıza teşekkür ederim. Gençlerimizin katkıları ile İnegöl mobilyası ve diğer özellikleri ile daha da ileri gidecektir. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum” açıklamalarında bulundu.
Konuşmaların ardından öğrenci Sebahattin Berkev “Eğitim istiyorum” adlı şiirini seslendirerek törene renk kattı. Program, protokol üyelerinin atölyeleri gezerek makine ve teçhizatları incelemeleri ile son buldu.