“Mücadeleye devam ediyoruz”

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Nebahat Yılmaz, dün parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek Medeni Kanun ile ilgili açıklamalarda bulundu.   İNSANLA VE İSLÂMLA BAĞDAŞMIYOR Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Nebahat Yılmaz, “Medeni Kanunla Kadının ailede, toplumda, sosyal ve iş hayatında eşit birey olarak görüldüğü ve hakların alındığı dönemlerden gizlice […]

Yayınlama: 17.02.2015
553
A+
A-

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Nebahat Yılmaz, dün parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek Medeni Kanun ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

İNSANLA VE İSLÂMLA BAĞDAŞMIYOR






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Nebahat Yılmaz, “Medeni Kanunla Kadının ailede, toplumda, sosyal ve iş hayatında eşit birey olarak görüldüğü ve hakların alındığı dönemlerden gizlice toplumda oluşturulan algılarda bırakın yukarıda saydığımız hakların korunmasını iş hayatında en az erkekler kadar başarılı olmasını günümüzde artık kadının evine kapanması, çocuk doğurması, erkeğine itaat etmesi gereken algıların oluşturulduğu bir döneme girdik. Dahası kadının giysisi sokağa çıkıp çıkamayacağına, gülüşüne kaç çocuk doğuracağına, nasıl doğuracağına, nişanlısı ile arkadaşı ile el ele tutuşup tutuşamayacağına fetvaların verildiği bir döneme geldik. Dahası 6 yaşındaki çocukla evlenebilir denebilecek kadar cahilce fetvalar da duyar olduk. Bu düşüncelerin insanla ve İslâm’la asla bağdaşmadığı hepimizce bilinmektedir” dedi.

 

KADIN ÖZGÜRSE TOPLUM DA ÖZGÜRDÜR

“Medeni Kanunla kazandığımız aile, toplum, iş hayatı ve sosyal hayattaki özgürlüklerimizi hiçbir güç elimizden alamayacaktır” diyerek sözlerine devam eden Yılmaz, “Kadının çağdaş giyiminin, çağdaş görünümünün erkeklerin şehvet duygularını arttırdığını düşünen ortaçağ zihniyetini şiddetle reddediyoruz. Kadını cinsel obje olarak gören hayvani duyguları reddediyoruz. Tek dayanağımız olan hukukun işletilmesinde basit sözcük oyunları ile suçluları salıveren, ceza indirimini ön plana çıkaran anlayışın saldırganlara cesaret verdiğinin unutulmamasını hatırlatıyoruz. Gün geçiyor ki kadına cinsel saldırı, fiziksel saldırı, öldürme haberleri olmasın. Sürekli bu tür haberler bizleri korkutacaklarını, çalışma, sosyal, siyasi ve toplumsal hayattan çekileceğimizi düşünenler yanılıyorlar. Biliyoruz ki kadın özgürse toplum da özgürdür. Kazanılmış haklarımızı kaybetmemek için, eşitlik çabalarımızı sürdürmek için, yeniden aydınlık bir Türkiye için mücadeleye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş