Muhtarların dernek krizi sürüyor

İnegöl Muhtarlar Birliği’nin feshedilmesinin ardından yeni kurulan Bursa Büyükşehir İnegöl Muhtarlar Derneği’nde birleşme çağrısı yapan Halim Yiğit’e İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çuluk’tan sert tepki geldi.

Yayınlama: 30.05.2014
914
A+
A-

Muhtarlar arasındaki gerginlik tırmanmaya devam ediyor. İki derneğin bir çatı altında barınmasına ise iki gurubunda olumsuz yaklaşımı devam ediyor.

 

ÇOĞUNLUK NEREDEYSE, TEMEL ORASIDIR






İnegöl Muhtarlar Derneği yönetimi de konuyla ilgili kararını açıkladı. İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çuluk, “Süleymaniye Mahalle Muhtarı, 26 Mayıs Pazartesi günü basına ‘Çatıyı kurduk’ gibi gereksiz bir açıklama yapmıştır. Temeli olmayan bir binanın, çatısı asla olamaz. İnegöl Muhtarlar Derneği’nin temeli de çatısı da sağlam olarak tüm muhtarlara her zaman açıktır. Çoğunluk neredeyse, temel orasıdır” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN MUHATAP ALDIĞI DERNEK DE İNEGÖL MUHTARLAR DERNEĞİ’DİR

Maddi manevi büyük özverilerde bulunulduğunu ifade eden Çuluk, “Buna keza 2. Başkan Avni Kurt derseniz o da aynı mücadeleyi göstererek, büyük katkılarda bulunarak derneğimizi bugünlere taşımışlardır. Zaten bu mücadelede maddi bir beklenti olmamakla beraber camia, cemiyet için yapılan hizmetler vardır. Şuanda derneğimizin 79 üyesi bulunmaktadır. Dinlenme ve toplantı lokali, evrak takip işleri için ofisi, görüşme odası ve personeli ile birlikte muhtarlarımıza hizmet verip onlara en iyi hizmet vereceğimiz bir yerdir derneğimiz. Ayrıca Bursa Muhtarlar Derneği’nin ve Büyükşehir Belediyesinin muhatap aldığı dernek de İnegöl Muhtarlar Derneği’dir” diye konuştu.

 

ŞUANDA YİNE ÜYE SAYIMIZ 79’A YÜKSELDİ

Seçimlerden sonra muhtar değişimleri nedeniyle üye sayılarının 27’ye düştüğünü anlatan Çuluk, “Fakat şuanda yine üye sayımız 79’a yükseldi. Bu da gösteriyor ki birleşmenin adresi İnegöl Muhtarlar Derneği’dir. Böyle güzel bir oluşumu, böyle oturmuş bir düzeni yıkıp yap-boz gibi yeniden oluşturmaya çalışmak, çok basit ve mantıksız düşüncelerdir” şeklinde konuştu.

 

BİRLEŞME İSTEYENLER DE BÖLENLERLE AYNI KİŞİLER

Mehmet Çuluk, birleşmeden bahsedenlerin de derneği bölenlerle aynı kişiler olduğunu ileri sürerek şöyle devam etti: “Bizden derneğimizi feshetmemizi isteyenler, zaten 2009 yılında bir derneği feshetmişlerdir. Bunu da beğenmeyip 14 Nisan 2014’te tekrar mevcut İnegöl Muhtarlar Birliğini de feshetmişlerdir. Onlar dernekleri feshetmeye alışmışlar. Bizim feshedilecek derneğimiz yoktur. Temelimiz de sağlam, çatımızda. Birleşme olacaksa, çoğunluk nerede ise orada birleşilir. Burada zaten İnegöl Muhtarlar Derneği adı altında bir dernek var. Muhtarlar hangi çatı altında birleşeceklerini kendileri seçtiler ve çoğunluk şuanda burada. İnegöl Muhtarlar Derneği tamamen bağımsız olmakla birlikte, kimsenin güdümü altında da değildir. Her zaman millete hizmet için var olduk, var olmaya da devam edeceğiz. Kapımız bütün muhtarlarımıza açıktır. Hiçbir ayrım gözetmiyoruz.”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş