O gençler İnegöl’e gelecek

Uyuşturucu ve Bonzai ile Mücadele (UBM) Derneği’nin uğraşları sonucu dünyada bir ilk olan, uyuşturucu bağımlılığını ilaçsız atlatan 4 gencin İnegöl’e gelebileceği bildirildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Uyuşturucu ve Bonzai ile Mücadele (UBM) Derneği Başkanı Ahmet Akay, “Bu gururu paylaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Gençlerimizi İnegöl’ümüzde ağırlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yayınlama: 15.09.2015
657
A+
A-

Uyuşturucu ve Bonzai ile Mücadele (UBM) Derneği Başkanı Ahmet Akay, ilaçsız tedavi yöntemi ile uyuşturucudan kurtulan 4 genci İnegöl’de ağırlayacaklarını ifade etti.

 

İLAÇSIZ UYUŞTURUCUDAN KURTULDULAR






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ahmet Akay, “Afyonkarahisar’da madde bağımlısı 4 tane gencimiz var. Bunun Türkiye’de değil dünyada bir ilk olan ilaçsız bir tedavi yöntemi ile spor destekli olarak madde bağımlılığından uzaklaştırdık. Hiçbir iğne ve ilaç olmaksızın krizlere giren, yani çok üst seviyelerde madde bağımlılığı yaşayan ve çok genç olan bu evlatlarımızı bu kötü alışkanlıklarından kurtararak, tamamen kendilerini ve dolayısıyla toplumumuzu zehirleyen maddeden kurtardık. Uyuşturucu ve Bonzai ile Mücadele Derneği Afyonkarahisar İl Temsilcisi Hakan Koç’un önderliğinde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Diktaş’ın sahiplenmesiyle ve derneğimizin gülen yüzü İMG A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Günbeki’nin destekleriyle dünyada bir ilki başardık. Her türlü şarta ve olumsuz durumlarda bile yılmadık. Böylesine güzel bir başarıyı herkesle paylaşmanın onur ve gururunu yaşıyorum” dedi.

 

UYUŞTURUCUDAN KURTULUP SPOR DALLARINDA MADALYALAR KAZANDILAR

Uyuşturucudan spor destekli olarak kurtulan gençlerin değişik spor dallarında madalyalar kazandığını belirten Başkan Akay, “Spor destekli tedavi yöntemi ile uyuşturucudan kurtularak bir ilki gerçekleştiren geçlerimiz, spor yaparak katıldıkları değişik spor dallarında madalyalar kazandı. Hatta sadece ülke içerisinde değil yurt dışından bile madalyalarla döndüler. Bu gençlerimizi kazanmamız lazım. Ve kazanmaya da devam edeceğiz. Dernek olarak ülkemizin çeşitli yerlerinde uyuşturucu kullanan gençlerimize kucağımızı açıyoruz. Onlara bir abi gibi yaklaşıyoruz ve bu da onların hoşuna gidiyor. Bakın geldiğimiz noktada bir çok gencimizi tedavi ettirdik. Bu gururu paylaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Gençlerimizi İnegöl’ümüzde ağırlamak istiyoruz” dedi.

 

İNEGÖL’ÜN DİNAMİKLERİNDEN DESTEK BEKLİYORUZ

Daha önce Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Kaymakam Ali Akça ile görüştüğünü belirten Akay, “Daha önce İnegöl’de Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ve Kaymakamımız Ali Akça ile görüşmüştük. Kendileri de bizlere destek olacaklarını ifade etmişlerdi. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bildiğiniz üzere UBM’nin ilk olarak kuruluş yerlerinden birisi de İnegöl. Çok şükür İnegöl’de bu tip olaylar artık  eskisi kadar çok cereyan etmese de, ülke geneline baktığımız zaman uyuşturucunun her geçen gün gençleri bataklığına sürüklediğini görüyoruz. Daha fazla uyuşturucu kullanan gençlere ulaşabilmek için İnegöl’ün dinamiklerinden destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ANNE ANNEMİN CENAZESİNE KATILAMADIM

Başkan Akay, uyuşturucu kullanan gençlerin yanında olmak için anneannesinin cenazesine katılamadığını belirterek,”Biz bu işe başlamadan önce ne gibi şeylerle karşılaşacağımızın farkındaydık. Bu farkındalık ile işimize giriştik. Bu işler gönül işidir. Geçen anneannem vefat ettiğinde, cenazesine katılamadan Afyonkarahisar’a gitmek zorunda kaldım. Çünkü orada uyuşturucu kullanan gençlerimizi tedavi ettiriyorduk ve onlara destek olmam gerekiyordu. Bu nedenle apar topar hemen Afyonkarahisar’a gittim ve anneannemin cenazesine katılamadım” ifadelerini kullandı.

 

İNEGÖL’DE KAP YAPACAKLAR

Uyuşturucudan kurtulan gençlerin İnegöl’de kamp yapmak için gelebileceğini belirten Akay, “Gençlerimizi İnegöl’de kamp yapmaları için buraya getirmek istiyoruz. Bu anlamda İnegöl protokolünün desteklerini bekliyoruz. Gençlerimize verdiğimizi değeri arttırmalıyız. Uyuşturucu kullanan her bir çocuk sokaklarda terk edilmemeli. Onları alıp kucaklamalıyız. Bu nedenle zaten UBM Derneği’ni kurma gereği duyduk. O gençlerimizi kurtarmak için olağan gücümüzle de çalışıyoruz. Ve herkesin desteğini bekliyoruz” dedi.

 

UBM’DE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

1. Yılını 26 Eylül’de dolduracak olan UBM’de görev değişikliği yaşandığını belirten Akay, “1. Yılımızı bitirmeye az kaldı. 26 Eylül’de 1. yılımızı dolduruyoruz. 1 Yıl içerisinde bir çok gencimize ulaştık. Şu ana kadar da verilen desteklerle 100’e yakın gencimizi tedavi ettirdik. Çok şükür bu mutluluğu yaşıyoruz. Şu anda bile tedavileri süren kardeşlerimiz var. Tabi eksikliklerimiz illa var ama bu eksikliklerimizi de gidermeye çalışıyoruz. Görev anlamında da değişikliklerimizi oldu. Bu kapsamda UBM Genel Başkan Yardımcılığna Teşkilatlandırma Başkanı olarak Günay Barış’ı atadık. Spor ve Teşkilatlanma Başkanı ise Hakan Koç hocamız oldu” ifadelerini kullanarak konulmasını sonlandırdı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş