İnegöl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, İnegöl’de 3 bin 3’üncü sınıf öğrencisi için hazırlanan ‘Güvenli Kimlik Kartları’nın dağıtımına başladı.
Toplumun huzuru ve güvenliği için çalışmalarını sürdüren İnegöl Emniyet Müdürlüğü, 2014-2015 yıllarında başladığı ‘Güvenli Kimlik Kartı’ uygulamasını bu yıl da sürdürüyor. İnegöl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından hayata geçirilen Güvenli Kimlik Kartı projesi kapsamında bu yıl 22 okulda 3 bin 3’üncü sınıf öğrencisine kimlik kartları dağıtılacak. Güvenli kimlik kartlarının dağıtıma ise dün Ticaret Sanayi Odası İlkokulunda başlandı.
ÖNCE SEMİNER VERİLDİ SONRA KİMLİKLER DAĞITILDI
Sorumluluk bilincinin aşılanmaya başladığı 9’lu yaşlardaki öğrencilerin kendi güvenlikleri açısından hayati önem taşıyan bilgileri barındıran Güvenli Kimlik Kartları, Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amiri Başpolis Memuru Mehmet Akbaş öncülüğünde polis memurları Ahmet Talak, Sezai Uzun, Hüseyin Türkoğlu ve Gürcü Aksoyak tarafından öğrencilere verilen seminerin ardından dağıtılmaya başlandı. Öğrenciler, bu karta sahip olduktan sonra kendilerinin de birer küçük polis oldukları belirtilerek uymaları gereken kurallar anlatıldı.
KARTLAR NE İŞE YARIYOR?
Öğrencilere seminer veren polis memuru Gürcü Aksoyak, İnegöl’de polis sorumluluk alanında 22 okulda bulunan 108 sınıftaki 3 bin öğrencinin kartlarının hazırlandığını ve pvc ile kaplandığını belirterek, “3. Sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan kartlar kişiye özel ve fotoğraflı olarak hazırlandı. Kartların ön yüzünde öğrenciye ait bilgiler, arka yüzünde ise öğrencinin kendi güvenliği için yapması gerekenler yazıyor. Kartların arka yüzünde yer alan bilgilerde; öğrencilere ailelerinden ve öğretmenlerinden habersiz bir yere gitmemeleri, tanımadıkları kişilerden para veya yiyecek almamaları, ıssız ve terk edilmiş harabe yerlerde oynamamaları, kim o demeden kapıyı açmamaları, tanımadığı kişilerin araçlarına binmemeleri, üzerlerinde fazla para veya değerli eşya bulundurmamaları, kötü alışkanlıkları olanlarla arkadaşlık etmemeleri ve ailesinden birinin telefon numarasını ezberlemesi gerektiği konularında bilgiler yer almaktadır. Proje ile öğrencilerin kendi sorumluluklarını tanıması, bireysel güvenlik konusunda bilinçli olması, okulda ve toplumsal yaşamda şiddetten uzak bir ortam oluşturması, öğrencilerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, toplumsal güvenlik konularında polise sağlıklı bilgi akışının sağlanması, toplum-polis işbirliği ve diyalog temelinin oluşturulması, suç sayılarının artmasıyla toplumda ortaya çıkan genel güvensizlik hissinin azalması, suç korkusunun azalmasıyla yaşam kalitesinin yükselmesi, polisin sosyal çevreyle ve hizmet sunduğu insanlarla bütünleşmesi amaçlanmaktadır” dedi.