Okulunuza sahip çıkın

Yeni eğitim dönemi öncesinde açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, gazetecilerin sorusu üzerine kayıt parası diye bir uygulamanın olmadığını açıkladı. Bilican ayrıca okullarda yeterli hizmetli ödeneği olmadığına dikkat çekerek, “Gönüllülük esasına dayalı bağış yapmakta bir beis yoktur ama kayıt parası diye bir şey yoktur” diye konuştu.

Yayınlama: 11.09.2015
502
A+
A-

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, dün makamında gerçekleştirdiği basın açıklamasında eğitim öğretim dönemi öncesinde önemli açıklamalarda bulundu.

 

KAMPÜSTE DAHA İYİ İMKÂNLAR VAR






Fatih Bilican şunları söyledi: “Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü’nde bizim 3 tane pansiyonumuz var. 2 tane de müstakil yemekhanemiz var. İsteyen öğrenciler orada yemeklerini yiyebilecekler. Artı Büyükşehir Belediyesi’nce BURULAŞ tarafından geçen sene konan şehir içi otobüsler var. Yazışmalarımızı yaptık ve bu araçlar daha da artırılacak. Geçen sene olmayan imkânlar bu yıl artık daha fazla var. Orada toplam 18 alan var bu alanların 12’si bu yıl açıldı. Bu alanlarımızla ilgili Bakanlığımızdan bir miktar ödenekler, bir taraftan da burada çeşitli mobilyacı esnafımızdan atölyelerimizde lazım olan malzemelerin birçoğunu aldık. Hem lise 2’ye başlayacak olan öğrencilerimiz hem de lise 1’e gidecek öğrencilerimiz orada eksiksiz olarak eğitim-öğretime başlayabilecekler. Orada imkânlar diğer okullarda olmadığı kadar fazla. Bakanlığımızın son zamanlarda uyguladığı zenginleştirilmiş kütüphane denen yeni modern bir kütüphane kurulacak. Orada kafeterya diye yapılan 315 metrekare bir yeri Bakanlığımızdan ödenek alarak zenginleştirilmiş kütüphaneye çevireceğiz. Bu ne demektir? Kütüphanenin içerisinde kitaplar, bilgisayarlar, satranç oyun grupları, oturma gruplar yani öğrencilerin boş zamanlarını hem sosyal etkinliklerle ilgili hem de bilgi mahiyetinde değerlendirebilecekleri modern bir yer yapılıyor. Orada ayrı konferans salonlarımız, ayrı spor salonlarımız, atölyelerimiz daha önceki okullarımızdan daha farklıdır. Her bir atölye bir fabrika gibi. Öğrencilerimiz her türlü modern imkânlarda orada eğitim-öğretim görecekler. Tek dezavantajı mesafe. Neticede servisler var. Köylerden gelenler zaten taşıma kapsamında, onları taşıyoruz. Oraya öğretmen açısından bir avantaj daha sağladık. Her yıl olduğu gibi bu yıl da iller arası ve il içi öğretmen tayinleri oldu. Biz bu il içi ve iller arası öğretmen sirkülasyonunda yine avantajlı konumdayız. Bizim il içi ve iller arası tayin isteyerek giden öğretmen sayımız 51 ama il içi ve iller arası bize gelen 106 öğretmen var. Yani mevcut gidenden 2 katı bize geliyor. Bunun haricinde ilk öğretmen ataması yapılacak, Türkiye genelinde 37 bin öğretmen alınacak. İlk atama için ilçemize 59 tane öğretmen kontenjanı ayrılmıştır. Bu 59 kontenjanın resmi gözüken 109 okul içerisinde kampüsteki 7 okula 25’i tahsis edilmiş. Bundan önce ‘Kadrolu öğretmen kampüste az, çoğunluk ücretli öğretmen’ serzenişleri vardı. İlk atamada verilen öğretmen kontenjanının hemen hemen yarısı kampüse verilmiş. Bu ne demek? Bu yıl Mesleki Eğitim Kampüsümüzdeki öğretmen kontenjan sayısının önemli bir kısmı kadrolu öğretmen olacak. Kampüs her geçen gün daha iyi imkânlara sahip oluyor. Bütün okullar bizim, bütün okullarımızla uğraşıyoruz. Dışarıda oluşan yanlış algılara kapılmamak lazım.”

 

BAĞIŞ YAPMAKTA BİR BEİS YOK

 “Okullarda kayıt parası alınıyor mu?” şeklindeki soruya Bilican şu şekilde cevap verdi: “Kayıt parası diye bir şey yoktur. Bakanlığımızın kayıt parası alın diye bir talimatı yok. Kayıtlarda hiçbir şekilde para alınmayacak diye bir talimatı var. Okullarımızın okul aile birlikleri var, okullarımızda yeterli hizmetli yok. Okullarımızın hemen hemen hepsi 3-4 tane işçi çalıştırıyor. Bu çalışanların maaşları, sigortalar yatacak. Bir kişi ortalama bin 500 TL’ye mal oluyor? Bu nereden karşılanacak? Okulların buna göre ayrı bir ödeneği de yok. Kayıtla alakalı bir durum değil bu. Para verirseniz kaydederiz diye bir şey söz konusu değil. Yıl içerisinde takdir edersiniz ki okul velileri okullarına sahip çıkmalılar. Durumu iyi olanlar okul aile birliğine katkı sağlarlarsa orada eleman çalıştırılır, okulun temizliği sağlanır. Devletin bütün okullara aynı anda ödenek gönderme imkânı yok. Eksik oluyor, tadilat oluyor, okulun değişik ihtiyaçları oluyor. Bu da ancak velilerle okul aile birliğinin işbirliğinde olur. Gönüllülük esasına dayalı bağış yapmakta bir beis yoktur ama kayıt parası diye bir şey yoktur. Zaten kayıtlar otomatik sistem üzerinden bütün okulların sistemine düşüyor. Yani dışarıdan kayıt yok. Bir okul müdürü; ‘Sen para vermedin’ diye geri çevirirse bize bildirilmesi gerekiyor. Zaten arkadaşlarımız böyle bir şey yapmazlar. Bunlar yanlış algılar sonucu oluşuyor.”

 

ÜCRETSİZ TAKVİYE KURSLARI

“1 Eylül 2015 tarihi itibari ile mevzuat gereği dershaneler kapandı. Resmi dershane yok. Bazen gayri resmi kayıt yapan dershane olduğu söyleniyor. Bize böyle bir şey gelmedi ama olursa hemen tespit edilir, kapatılır ve ceza verilir. Bu nedenle bunun yerine Bakanlığımızın yapmış olduğu yeni düzenleme ile kurslar açabilecekler, etüt merkezi açabilecekler. O kurslarda da belli sayıda dersler açılabilecek. Bu işin özel boyutu. Bir de işin resmi boyutu var. Geçtiğimiz yıldan itibaren Bakanlığımız dershaneleri kaldırdığı için okullarımızda yetiştirme kursları açılması talimatını verdi. Bu ne demek? Öğrencilerimizin talep etmesi durumunda gönüllü öğretmenlerimiz aracılığı ile bütün okullarımızda bütün derslerden yetiştirme kursları açılabilecektir. Geçtiğimiz yıl baya bir miktarda açıldı. Bakanlığımız bununla ilgili yeni bir kılavuz ve takvim yayınladı. Geçtiğimiz yaz ayları içerisinde istekli olan öğrencilerimiz için yaz tatilinde de bu kurslar açılabildi. Şuan da 5-6 okulumuzda bunlar devam ediyor. Yaz tatili kurslarının haricinde bu Eylül ayı içerisinde okullarımız öğrencilerini duyuracaklar, öğrencilerimiz hangi derslerden yetiştirme kursuna katılmak müracaat edecekler, e-okul sistemi üzerinden kayıtlar girilecek. Okullarımızda resmi bir şekilde dershaneye benzer kurslar açılıyor. Bu kurslar tamamen ücretsizdir. Kurslarımıza katılan öğretmenlerimizin ek ders ücretlerini Bakanlığımızın çıkarmış olduğu mevzuat çerçevesinde biz ödeyeceğiz. Öğretmenlerimizin yıl içerisinde normal okutmuş olduğu derslerden yani ek ders dediğimiz maaş haricindeki derslerden aldığı ücretin 2 katı ücret yetiştirme kurslarında görev alan öğretmenlere ödenecektir. O nedenle öğretmen ücreti sıkıntısı yok. Yeter ki öğrencilerimiz talep etsinler. Okullarımız şuan çalışıyorlar. Listeler yapılacak. Sistemli bir şekilde Eylül ayı içerisinde bu kayıtlar alınacak. Ekim’in başı itibaren de isteyen öğrencilerimiz için hem hafta içerisinde mesai bitiminden sonra hem de hafta sonu bu kurslar verilecektir. Bu kurslar ücretsizdir. Bu kurslar takviye kurslardır. Öğrencilerimizin zaten okuduğu derslere destek olması açısından verilen kurslardır. Öğretmenlerle birlikte öğrencilerin hangi kendilerini yetersiz gördükleri derslerde açılacak kurslardır. Öğrencilerimiz bunu da bilerek okullarına giderek müracaat etsinler. Kurslarımızın hayırlı olmasını diliyorum.”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş