“Onlar bu ülkenin değeri”

Ülkemizde son günlerde aşanan terör olaylarını hakkında açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Müfit Besler, 1980 öncesi gibi kardeş kanı dökülsün istendiğini belirterek, “İnegöl’de yaşayan Kürt kökenli insanlarla sorunumuz dünde olmadı, bugünde olmaz, yarında olmayacak. Çünkü onlar bu ülkenin değeri” dedi.

Yayınlama: 13.08.2015
585
A+
A-

Müfit Besler, son günlerden haber kanallarından edindikleri bilgiler doğrultusunda canlarının yandığını ve üzüldüklerini ifade etti.

 

KEŞKE BU ÜLKEDE HİÇ ŞEHİT OLMASA …






Yaşanan sürecin iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden MHP İlçe Başkanı Müfit Besler, “Üzülerek belirtiyorum ki, televizyonda, basın organlarında her gün duyduğumuz saldırı haberi, her kaybettiğimiz değer yüreğimizden bir parçamızı söküyor. Kim bu memlekette kandan besleniyorsa, kandan umut bağlıyorsa, onun üzerinden siyaset yapıyorsa Allah onların belasını versin. Ne şahsım ne de Milliyetçi Hareket Partisi olarak, şehitlerin sayısının artması veya bizim uzun zamandan beri çözüm sürecinin doğru gitmediğini, hem ilçe teşkilatı hem de genel merkez bazında söylememize rağmen keşke haklı çıkmasaydık. Bugün baktığımız ciddi sayıda değerimizi kaybettik. Ve çok organize, bilinçli saldırılar var. Hedef ve nokta seçerek, insanlarda korku yaratarak, toplumu ciddi sıkıntıya sokuyorlar. Ve maalesef bunun üzerinden bizim adımıza prim yapar diyenleri de Allah’a havale ediyorum. Keşke bu ülkede hiç şehit olmasa, hiç Güneydoğu sorunumuz olmasa, keşke PKK sorunu olmasa. Bizim mecliste olup, olmamamız önemli değil. Çünkü bu ülkenin bir gerçeği var. Ama şu da bir vaka; AK Parti hükümetlerinin 14 yıllık süreci boyunca çözüm süreci adı altında yapılan pazarlıklar defalarca dile getirildi. Bunların doğru olmadığını Genel Başkanımız söyledi. Oslo’dan başlayan sürecin doğru olmadığı söylendiğinde şimdi ki Cumhurbaşkanımız, ‘Bunlar iftiradır, yalandır. Bunları söyleyenler şerefsizdir’ dedi. Ve maalesef Türkiye bu duruma geldi. Bu duruma nasıl geldi? Habur’da teröristlere mahkeme kurdu. Bu insanlarla AK Parti kongrelerinde el ele gezildi. Tabi ki ben Türkiye’nin her yerinde yaşayan insanların temel hak ve özgürlüklerden yararlanarak yaşamasına inanıyorum. Eğer kanunlar yapılacaksa, Avrupa Birliği için yapılmasın. Bizim insanımız için yapılsın. Bu ülkede bir ateş varsa sadece AK Parti yanmayacak. MHP’lisi de, HDP’lisi de, CHP’lisi de yanacak. Burada bazı dağıtmalar AK Parti hükümetine yaptırıldı. Ama bunun daha sonra doğru olmadığını gördüler ve bugün onlarda çok net değiller. AK Parti kanadından biri çıkıp; ‘Çözüm süreci bitmiştir’ diyor. Diğer taraf ‘Müzakere etmemiz gerekiyor’ diyor” diye konuştu.

 

KARDEŞ KANI DÖKÜLSÜN İSTENİYOR

Bugün toplumu bu noktaya getiren sebeplerden bir tanesinin de HDP’li vekillerin seçimden sonra yaptıkları söylemler olduğunu belirten Besler, “Korucu başılara ‘Sizin kafanızı koparırız. Bizim sırtımız PYD’ye dayalı’ gibi bazı söylemler bu insanlara cesaret verdi. Şimdi ise dün bunları söylememiş gibi ilk önce taraflar silah bıraksın diyorlar. Devlet silah bırakmaz. Silah bırakacaksa teröristin silah bırakması gerekir. 2013 yılında Oslo’da yapılan görüşmelerde silah bırakacaklarını ve Türkiye’yi terk edeceklerini ifade etmişler. Ama 2013’den bu yana böyle bir gelişme olmadı. Bunun olacağını Kasım ayında partimizin üst kademelerinde yapılan toplantılarda dile getirildi. Biz şuan ilçe teşkilatı olarak ülke çapında hiçbir olayın içinde ne kendimizi, ne de vatandaşımızı sokmamak adına gerçekten üstün gayret gösteriyoruz. Buna çok dikkat ediyoruz. Çünkü, 1980 öncesi gibi kardeş kanı dökülsün isteniyor. Güneydoğu’da veya İnegöl’de yaşayan Kürt kökenli insanlarla sorunumuz dünde olmadı, bugünde olmaz, yarında olmayacak. Çünkü onlar bu ülkenin değeri. Ortada hükümet olmaması, asker ve emniyet kanadında çeşitli sebeplerle üst düzey bürokratları, yöneticileri uzaklaştırdılar. Doğrudur, yanlıştır. Ama uzmanlar gitti. Bu sefer de uzman olmayan yöneticiler ve kadrolar var. Bunun da sıkıntısının çekildiğine inanıyoruz. İnşallah son bulmasını arzuluyoruz ama bu şekilde son bulacağını da tahmin etmiyoruz. Allah beterinden korusun” dedi.

 

KÖTÜ BİR ZAMANDAN GEÇİYORUZ

İstanbul’un göbeğinde PKK’lıların keleşlerle yürüdüğünü hatırlatan Müfit Besler, “3-4 sene öncesine gittiğimiz de yine MHP’nin duruşlarında bunun sonu ülke toprakları gider, bunun sonunda bölünürüz dediğimde çok iyi hatırlıyorum; yerel de ve genel de siyaset yapan insanlar, devleti yöneten insanlar bize sürekli ‘Sizin söyleyecek başka bir şeyiniz yok, tutturmuşsunuz bir PKK sorunu, başka söyleminiz yok’ diyorlar. Şimdi ülkemizi sevmek sorunsa, biz ülkemizi seviyoruz. Biz bu ülkenin ne bir ferdine, ne de bir santimetre toprağının helak olmasını istemiyoruz. Ama görünen köy de kılavuz istemiyor. Yani gidişatın bu olacağını görmemek için ya kör olmak ya da aptal olmak lazım. Burada bir özerklik olacağı belliydi. Çeşitli çalışmalar yapıldı. Son 2 yıldır askerlerimizin kışlalara çekilmesiyle birlikte bölge de, vergi adı altında haraç toplanıyor. Askere gitmeyenlerin ailelerinden haraç alınıyor. Yol kesiliyor. Bunlar yeni değildi. İstanbul’un göbeğinde keleşlerle yürüdüler. Bırakın orada özerkliğin elde edilmesini İstanbul’da bu yürüyüşü yaptılar. Demek ki bu gidişatın doğru olmadığı ortada. Belki düşünce iyi ama gidişat kötü. Terörle ilgili TBMM’de yapılan oylamada MHP’nin AK Partiyi desteklediği belirtiliyor. Şimdi Türkiye’de terörün adı belli; PKK, DHKP-C, DEAŞ terörü var. Bu örgütler belli. Türkiye’de bir anda 740 kişi tutuklandı. Bunlar Türkiye’ye biran da gelmedi. Demek ki, devlet isterse bunları biliyordu. İnanarak söylüyorum ki, ülkemizin birliği ve bütünlüğü için hem MHP İlçe Başkanlığı olarak İnegöl’de yaşayan insanların rahatı ve huzuru için inanın gece gündüz istişare halindeyiz. Biz İnegöl’de yaşıyoruz ve İnegöl’den sorumluyuz. İnegöl’de olası en ufak bir olayda biz gerçekten üzüntü duyarız. İnşallah bu saldırılar bir son bulur. Devlet bunlara yapması gerekeni yapar. Suçlu kimse bedelini çeksin. Bence kötü bir zamandan geçiyoruz. İnsanlar gerçekten korkuyorlar” diye konuştu.

 

KİMSE O YOLU KULLANMIYOR, KORKUYOR

Bursa’da yaşadığını bir olayı anlatan Besler, “İki hafta önce Bursa Çevre yolunda Vakıf köyü mevkisin de taşlamalar oldu. Bir akşam İstanbul’dan geliyordum. Yeğenim direksiyondaydı. Saat 09.30. Eski Fakültenin gelen yola kadar çevre yolu bağlantısı kalabalık. Oradan Otosansite kadar bir önümüzde bir de arkamızda olmak üzere 3 araba. Kimse o yolu kullanmıyor, korkuyor. Zaten onlar için de önemli olan bu, korku yaymak. Orada bomba patlar mı, orada başımıza bir şey gelir mi. Bu korkularda doğru korkular değil. İnşallah İnegöl’de, Bursa’da ve Türkiye’de gerekli tedbirler alınır ve bunları yaşamayız” şeklinde konuştu.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş