“Ortadoğu bataklığına sürükleme çabaları var”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Engin Başar, düşürülen Rus uçağı ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına sürükleme çabaları var” dedi.

Yayınlama: 26.11.2015
431
A+
A-

BATAKLIĞINA SÜRÜKLEME ÇABALARI VAR

Yaşanan olumsuz olayların yeni başlamadığını ifade eden CHP İlçe Başkanı Engin Başar, “Irak’a demokrasi getireceklerini söyleyerek girdiler. Ama demokrasi Irak’a gelmedi. Suriye’ye demokrasi gelmesi gerekiyor dediler ama daha kendi ülkemizde demokrasi oturmadı ki, başka ülkelere örnek olalım. Siyasette tek başlılık, kimsenin görüşünü almamak gibi bir sıkıntı var. Suriye politikasında da yanlışlar devam ediyor. Türkiye güçlü bir ülkedir. Tabi ki sınırlarımızı ihlal ettirmeyiz. Ama kin ve öfkeyle dış politika üretilmez. Sağduyulu ve dikkatli olmamız gerekiyor. Devletimizde iki başlılık olmaz. Açıklama yaparken dikkatli olmamız gerekiyor. Cumhurbaşkanı başka, Başbakan başka açıklamalar yapıyor. Onun için dış politikayla ilgili açıklamalar yaparken acele etmememiz gerekiyor. Sağduyuyu öne çıkarmamız gerekiyor. Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına sürükleme çabaları var. Onun için ayrıca dikkatli olmamız gerekiyor. IŞİD terörüyle Müslümanları, Müslümanlara katlettiriliyor. Buna dikkat etmemiz gerekiyor. Cumhurbaşkanımız açıklamaları ise, manidar. Tırların içerisinde silahlar var diyorlar, varsa ne olacak, yoksa ne olacak. Böyle bir açıklama olamaz. Biz Ortadoğu’nun örnek ülkesi olmamız gerekirken, gittikçe daha sorunlu günler bizi bekliyor. Umarım bundan birleştirici, bütünleştirici bir davranışa girerler. Bu kapitalizmin uşağı olmayız” diye konuştu.






 

Artık her konuda dikkatli olmamız gerektiğini belirten Başar, “Atılan adımların sosyal, ekonomik, siyasi ve çevresel olmak üzere her yönünü düşünmek gerekiyor. Sen bir uçağı düşürürken her şeyi düşünmen gerekiyor. Daha önceden de Suriye’nin uçağı ihlal etti diye düşürmüştük ama sonradan ihlal etmediği ortaya çıktı. Rusya’dan da uçak düşürüldükten sonra sert açıklamalar oldu. Bu gerilimi durdurmamız gerekiyor. Rusya devlet başkanının G-20’de ki konuşmalarını dikkate almamız gerekiyor. Elbette sınırlarımızın ihlal edilmesi doğru değildir, buna karşı duracağız. Ama ülkemizde de bir bütünlük içinde, görüş ayrılığı değil, görüş birlikteliği olmalı. Dediğin dedik olmamalı. Dış politika da bir bütünlük sağlanmalı diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş