Osmaniye Mahallesi’ne cep otopark

Şehir merkezi ve mahallelerde otopark sıkıntısının yaşanılmamasını sağlamak için çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyesi, bu kapsamda Osmaniye Mahallesi’nde 8 araçlık cep otoparkını vatandaşın hizmetine sundu.

Yayınlama: 10.10.2014
902
A+
A-

Yapılan otopark’ta incelemelerde bulunan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, Şehri rahatlatacak; dinlenme mekânları, otopark alanları ve çocuk parkları üretme çabalarının devam ettiğini ifade etti.

 

UYGULADIĞIMIZ PROJE İLE GÜZEL BİR OTOPARK HALİNİ ALMIŞTIR






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Adil Akansu, “Bilindiği üzere İnegöl Belediyesi olarak; şehrimizin çevre görselliği ve estetiğine büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda ilçemizin kent görsellerini yenilemeye devam ediyoruz. Şehri rahatlatacak; dinlenme mekânları, otopark alanları ve çocuk parkları üretme çabamız kentin her alanında artarak devam ediyor. Bilindiği üzere bugüne kadar planladığımız birçok otoparkı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bugün de otopark projelerimize bir yenisini daha ekliyoruz. Bu kapsamda Osmaniye Mahallesi Arzu sokak’a 20 araçlık, Aslı sokak’a ise, 8 araçlık otopark projemizin çalışmaları devam etmekte. Bu otopark alanımız daha önce vatandaşların düzensiz ve gelişi güzel olarak kullandığı boş bir alanken; uyguladığımız proje ile güzel bir otopark halini almıştır” dedi.

 

ASFALT KAPLAMA, ASFALT YAMA VE MENFEZ ÇALIŞMALARI DA YAPILACAK

Konuşmalarına devam eden Kansu, “Söz konusu olan otopark alanları; hazırlanan peyzaj projesi çerçevesinde 967 m2 alan üzerinde planlanmış ve projelendirilmiştir. Proje uygulama alanında;  Aslı Sokak’ta 8 araç kapasiteli 120 m2 lik araç park alanı,  Arzu Sokak’ta da 20 araç kapasiteli 300 m2 lik 90 derece açılı otopark alanı bulunmaktadır. Projedeki yeşil alanlara görselliği ön planda olan ağaçlar dikilecek ve yeşillendirme çalışmaları otopark alanının tüm kısımlarında tamamlanacaktır. Bitkilendirme çalışmasında;  sarı yapraklı akçaağaç, gümüşi ıhlamur ve top akasya bitkilerine yer verilecektir. Yeşil alan dışında kalan bölgede ise, sert zemin uygulaması için kırmızı, beyaz ve siyah renkli kare – dikdörtgen formlu washbeton parke taş uygulamasına gidilmiştir. Zemin kaplamasında kullanılan döşeme taşları ile desen çalışması uygulanmıştır. Buradaki çalışmamızın tamamlanması akabinde Fen işleri Müdürlüğü ekiplerimizde otopark alanının dışında kalan yol kısımlarında asfalt kaplama, asfalt yama ve menfez çalışmalarında bulunacaktır” şeklinde konuştu.

 

MALİYETİ YAKLAŞIK OLARAK 85 BİN TL

Yapılan otoparkın maliyetinin 85 bin TL olduğunu belirten Adil Kansu, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: Osmaniye Mahallesi Arzu Sokak ve Aslı Sokak’taki uygulamamıza 2014 yılı Eylül ayında başlanmış olup,  önümüzdeki hafta itibarı ile de (Ekim ayı ortası) uygulamasının tamamlanması planlanmaktadır. Bu kentsel düzenleme çalışmasının belediyemize maliyeti yaklaşık olarak 85 bin TL’dir. Diğer yeni otopark çalışmamız olan Burhaniye Mahallesi Doğan Sokaktaki 34 araçlık otopark alanımızın uygulamasına da önümüzdeki hafta içerisinde başlanacaktır. Ayrıca Yenice Mahallesi Hacı Veli Çıkmaz’ında bulunan yeşil alana uygulanacak olan çocuk parkı ve otopark projemiz de terklerin yapılmasından sonra bu ay içerisinde başlanacaktır. Otoparkımızın ilçemize ve Osmaniye Mahallesine şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyor, saygılar sunuyorum.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş