“Osmanlı ruhunu korumalıyız”

İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Ahmet Lekesizyiğit, ülkemizde yaşanan terör olayları ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Ülkemizde yaşayan etnik gurupların Osmanlı kanını taşıdığını belirten Lekesizyiğit, “Bu ülke Türk’ü ile Kürt’ü ile Roman’ı ile Laz’ı ile Çerkez’i ile hepimizin. Osmanlı ruhunu korumalıyız ve muhafaza etmeliyiz. Osmanlı döneminde ülkemiz daha genişti. Ve içerisinde birçok etnik yapı vardı. Buna rağmen yüzyıllar boyunca dünyaya hâkim oldu” dedi.

Yayınlama: 24.08.2015
601
A+
A-

İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Ahmet Lekesizyiğit, dernek binasında basın açıklaması gerçekleştirerek, terör olaylarını kınadı.

 

ONLAR KADAR TÜRK’ÜZ ONLAR DA BİZİM KADAR TÜRK






Lekesizyiğit basın açıklamasında, “Son günlerde ülkemizde yaşanan terör olayları nedeni il çok üzgünüz. Allah Mehmetçiğimize yardım etsin. Şehit haberleri aldıkça içimizden bir parça kopuyor. Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan hiç bir vatandaşımız hoşnut değil. Kürt kardeşlerimiz hepsi bazı medya organları tarafından teröristlere destek veriliyor gibi lanse ediliyor. Kürtler bizim kardeşimizdir. Terör olaylarına karışanların birçoğu öldüklerinde haç kolyeleri ile fotoğraflanıyor. Kürtlerin Müslüman olduğunu hepimiz biliyoruz. Demek ki bu bir özerklik savaşı değil, bu hilal ile haçın savaşı. Bazı Kürt kardeşlerimiz ile konuşuyorum. Bana diyorlar ki, “Son günlerde yaşanan olaylar nedeni ile bazılarının bizlere karşı bakış açıları değişti. Hâlbuki ay yıldızlı bayrak ne kadar Türklerin bayrağıysa, bizim de bayrağımız. Onlar kadar Türk’üz. Onlar da bizim kadar Türk. Yurdumuz için, Türk kardeşlerimiz için canımızı veririz.” Yani bizler kardeşiz. Bizler Osmanlı’nın birçok etnik yapısını oluşturan kardeşleriz. Bu doğrultuda kardeşliğimiz ilelebet devam edecektir”

 

MİLLETİMİZİN DOSTLUĞU NE KADAR KIYMETLİYSE, DÜŞMANLIĞI DA BİR O KADAR SERTTİR

“Roman vatandaşlar olarak terör olaylarını kınıyoruz. Biz vatanımız için can verecek insanlarız. Bu ülke Türk’ü ile Kürt’ü ile Roman’ı ile Laz’ı ile Çerkez’i ile hepimizin. Osmanlı ruhunu korumalıyız ve muhafaza etmeliyiz. Osmanlı döneminde ülkemiz daha genişti. Ve içerisinde bir çok etnik yapı vardı. Buna rağmen yüzyıllar boyunca dünyaya hâkim oldu. Şimdi o kadar çok etnik farklılık olmamasına rağmen, dış güçler gelişen ve büyüyen Türkiye’yi istemiyor. Dış basından takip ettiğimiz kadarı ile gerek dış medya kuruluşlarının gerekse bunlara önderlik eden insanların Türkiye düşmanlığını resmen ilan etmiş durumdalar. Ama bilmelidirler ki, Çanakkale’de önden yürüyen yeşil sarıklılar bu ülke için hala ölmedi. Bilmelidirler ki, yaşanacak her savaşta Osmanlı ruhunu tekrar göreceklerdir. Bilmelidirler ki, milletimizin dostluğu ne kadar kıymetliyse, düşmanlığı da bir o kadar serttir”

 

OSMANLI RUHU İLE DIŞ GÜÇLERİN OYUNLARINI HEP BİRLİKTE BERTARAF EDELİM

“Ben özellikle vatan toprakları üzerinde yaşayan, etnik köken gözetmeksizin en önde Müslümanlığı tutan kardeşlerime sesleniyorum. Üstünlüğün takvada olduğunu unutmadan, birlik ve beraberliğimizi yitirmeden, Osmanlı ruhu ile dış güçlerin oyunlarını hep birlikte bertaraf edelim. Onlara istediklerini vermeyelim. O güçler er meydanında savaşamayacak kadar korkak olduklarını biliyoruz. Onların bize karşı savaşmaktan korktukları için, Osmanlı torunlarının gücünü bildikleri için er meydanında savaşmak yerine ülkemize fitne sokmaktadırlar”

 

ONLAR HER ZAMAN OSMANLI TOKATI’NI YEMİŞ

“Şu unutulmamalıdır ki, Filistin’de zulmedenler, Arakan’da zulmedenler, Bosna’da katliam yapanlar, Mısır’ı birbirine geçirenler, Suriye’de diktatörlük yapanlar, ülkemizde terör olaylarını tetikleyen ve destek verenlerden başkası değildir. Avrupa’da dostumuz olmadığının da farkındayız. Onlar her zaman Osmanlı Tokadını yemiş ve korkularından dolayı gizlice hareket eder duruma gelmiştir”

 

TOPRAK, EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR

“Roman vatandaşlar olarak, birlik ve beraberliğimizi korumak ve nifakların bertaraf edilmesi noktasında böyle bir basın toplantısı gerçekleştirmek istedik. Kürt dediğimiz, Türk dediğimiz, Roman dediğimiz, Laz dediğimiz nedir ki? Üstünlük takvada değil mi? Hepimiz Osmanlı değil miyiz? Hepimiz Müslüman değil miyiz? Müslümanlar ancak kardeştir. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere karşı durmalı ve kardeşliğimizi pekiştirmeliyiz. Son olarak şairimiz dediği gibi; bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş