Osmek, Yeni Stilistler Kazandırıyor

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK), kursuna giden vatandaşlar hayallerindeki tasarımları üretiyor.

Yayınlama: 02.04.2017
1.148
A+
A-

OSMEK stilistlik branşına her yaş grubundan yoğun katılım oluyor. Erkeklerden de taleplerin olduğunu ifade eden stilistlik kursu eğitmeni Melek Beyizaltun, “Genç kızlarımız da ev hanımlarımız da var. 15 yaştan 51 yaşına kadar olan öğrencilerimiz arasında bekar ve evli 18 kursiyer var. Hafta içi her gün 13.00 ile 18.00 saatleri arasında derslerimizi yapıyoruz. Toplamda 504 modül saati ile 3 buçuk ay süren bir eğitim gerçekleştiriyoruz. Kursun sonunda tasarımlarımızı yapıyoruz” diye konuştu.

Beyizaltun, eğitimlerin evli ve çocuklu kadınlar için özellikle terapi özelliği taşıdığını belirterek, “Bir stilistin bilmesi gereken şeylerden biri de dikim. Bizim işimiz sadece çizim değil, aynı zamanda kalıplarla birlikte dikiş konusunda da bilgi veriyorum. Ancak işe modelleri öğrenmekle başlıyoruz. Örneğin, etek modelleri. Gelen kursiyerler, ya hiç bilmiyor ya da yanlış biliyor. Müşteri, istediği modeli anlattığında ortada kalmamaları için hemen istedikleri o modeli çıkartmak ya da daha farklı tasarımlar yapabilmek için önce işin tekniğini veriyoruz. Şablonlar içinde teknikleri gösteriyoruz. Sonrasında onları artistik çizime geçiriyoruz. Sonra hareketli çizimleri yapıyoruz. Bir gömlek, bir elbise insan üzerinde nasıl durursa onun ayrıntılı çizimlerini yapıyoruz. Aslında bizim işimiz ayrıntıya dayanıyor” dedi.

“Cin Ali bile çizemeyen şimdi kendi tasırımını yapıyor”






Eğitimlerde en zemine inerek ve işin tekniğini kalem nasıl tutulurdan başlayarak öğrettiklerini açıklayan Beyizaltun, “Işık gölge kavramlarını öğretiyoruz. Çizimlere sonra geçiyoruz. Kalem tutma ve çizgilerle ilgili kavramların oturması 3 haftalık eğitimi kapsıyor. Temel işler yerleştikten sonra da çizimlere geçiyoruz. Pens nedir, pili nedir, valon nedir, büzgüler nedir, nasıl çizilir. Önce onların temelini alıyoruz. Cin Ali bile çizemediğini söyleyip öğrenmek adına gelen arkadaşlar, eğitimler sonunda kendilerine şaşıyorlar. İşin tekniğini alınca çizimler rahatça yapılabiliyor. Gelen kursiyerin biraz da yeteneği varsa burada çizdiği çizimlerle homeofis yaparak iş imkanı sağlar veya tasarımlarını şirketlere satabilir. Bizim işimiz hayal gücü. Biz de sınır yok, her şeyi çiziyoruz. İç çamaşırından tutun mantosuna kadar. Her şeyi farklı farklı deniyoruz. Yaptığımız bazı çizimleri kurs sonunda dikime de dönüştürüyoruz. Bazılarının minyatürünü yapıyoruz. Kağıt üzerinde kumaşla üç boyutlu da çalışabiliyoruz. Geri dönüşümlerle yapıyoruz, sebzelerle yapıyoruz, baklagillerle yapıyoruz, aklınıza gelecek her şeyle yapıyoruz” diye konuştu.

“Özgüvenim arttı”

51 yaşındaki kursiyer Duygu Yılmaz Koç, arkadaş tavsiyesiyle geldiği stilistlik kursuna Cin Ali bile çizemezken başladığını söyledi. Şimdilerde etek ve pantolon çizimleri yaptığını anlatan Koç, “Teknik işlerini öğrendim. Şu an geldiğim noktada ben de kendime hayret ediyorum. Gençlere de tavsiye ediyorum. Çevre edinmek ve sosyalleşmek gerek. Hayatınızı monotonluktan çıkartın. Şimdi çizdiklerime bakınca ciddi bir özgüven oluştuğunu görüyorum” dedi.

“Hayallerden vazgeçmeyin”

İşletme mezunu kursiyer Feride Çakır ise kendi markasını ve modelini çıkartmak adına stilistlik kursunu tercih ediyor. Evde çalışmalarının yeterli olmadığını fark eden Çakır, “Kursu duyunca hemen başladım. Çok faydalı olduğuna da inanıyorum. Mesleki kariyerim için de faydalı olacağını düşünüyorum. Hayallerin sınır yoktur ve hayallerin gerçekleştirilmesi kadar da mutlu bir şey yoktur. Ünlü bir tasarımcı ve modacı olunmayacak diye bir şey yok. Hayallerden vazgeçmeyin” diye konuştu.

Kursiyerler kendilerine bu imkanı sunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür ettiler.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş