Pazar fiyatları normal

İnegöl’ün en büyük semt pazarlarından olan Cumartesi pazarında etiketler sezona göre normal seyrinde. İnegöl Meyve ve Sebzeciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, açıklamalarda bulunarak fiyatların normal seyrinde devam ettiğini ifade etti.

Yayınlama: 25.01.2016
593
A+
A-

Patlıcan ve biberin 4 liradan, salatalığın ise 3 liradan tezgahları süslediği pazarda, soğan ve limon cep yakıyor.

 

SEBZEYE TALEP AZ






Fiyatlarla birlikte tezgâhlardaki ürünleri değerlendiren İnegöl Meyve ve Sebzeciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, sebzelerde bu sezonda talep olmadığı için fiyatlarda da yükselme olmadığını söyledi. Domates ve sebzelerde ilkbaharla birlikte yükselme olduğuna dikkat çeken Durgut, “Vatandaş şuanda ne kadar alsa da çok fazla talep yok” dedi.

 

 75 KURUŞA DA VAR 2 LİRAYA DA

Vehbi Durgut, pazardaki diğer ürünleri ve fiyatlarını ise şöyle yorumladı: “Mandalina şuanda 3 lirayı buldu. Çekirdeksiz mandalina da sona gelindi. Portakalda da yerine göre fiyat değişir. 75 kuruştan 2 liraya kadar portakal bulursunuz pazarda. Kaliteli meyveler genelde pahalı oluyor. Her keseye göre ürün bulmak mümkün”

 

SOĞAN UÇTU

“Şuanda soğan fiyatları hareketli. 2 liraya kadar yükseldi şimdiden. Stoklarda az olduğu için muhakkak yükseliyor. Sebze günlük arza talebe göre değişiyor”

 

LİMON CEP YAKACAK

“Patlıcan 4 lira, biber 4 lira, salatalık 3 lira… Limonda aşırı bir yükselme var. Limonun şuanda harmanı. Şimdi böyle olursa yazın daha pahalı olur. Kilosu 6-7 lirayı buldu. Bunu file yapıyoruz filesi 3 liraya satılıyor. Vatandaş kiloyla almadığı için anlamıyor ama yüksek”

 

VATANDAŞ SOĞUK HAVADA PAZAR ÇIKMIYOR

“Soğuk havalarda da insanlar pek pazara çıkmıyor. Bu psikolojik herhalde. Ona göre alışverişlerini yapıyorlar. Kısıyor vatandaş”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş