Posoflular Emniyet’e ziyaret

İnegöl Posoflular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Özgen Kurşun ve yönetim, protokol ziyaretleri kapsamında İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan’ı makamında ziyaret etti.

Yayınlama: 16.02.2016
440
A+
A-

10 Ocak tarihinde Olağan Kongresini gerçekleştirerek yeni yönetimini belirleyen İnegöl Posoflular Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde Başkanı Özgen Kurşun ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, protokol ziyaretleri kapsamında dün saat 14.00’da İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan’ı makamında ziyaret ettiler.

 

1990’DAN BU YANA ÖZVERİYLE ÇALIŞIYORUZ






Ziyaret esnasında bir konuşma yapan İnegöl Posoflular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Özgen Kurşun, “İnegöl Posoflular Kültür ve Yardımlaşma Derneği yeni yönetimi olarak 10 Ocak’ta göreve geldik. Bu süreç içerisinde arkadaşlarımızın görev dağılımını gerçekleştirdik. Protokol ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. İnegöl büyük bir mozaik gibi… Balkanlardan, Kafkaslardan ve birçok bölgeden hızla göç alıyor. Biz de Posof’tan buraya göçmüşüz. Örf, anele, gelenek ve göreneklerimizi daha güzel yaşatmak için böyle bir derneğe ihtiyaç duyulmuş ve 1990 yılında derneğimiz kurulmuştur. O günden bugüne kadar İnegöl’de yapılan etkinliklere en güzel şekilde katılmak istedik. Bundan sonra da yaptığımız ve yapılacak etkinliklere en güzel şekilde devam edeceğiz. Bizi çok güzel karşıladınız, teşekkür ederiz” dedi.

 

BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE ÇALIŞACAĞIZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan ise, “Yaptıkları kongreyle yeniden görevi üstlenen, Anadolu’nun birçok yerinden büyük olan ilçemizde kendi gelenek ve göreneklerine, örf ve adetlerine göre etkinliklerini gerçekleştirmek üzere bir araya gelen Ardahan ilimizin Posof ilçesindeki vatandaşlarımızın çalışmalarını, gayretlerini takdirle karşılıyoruz. Emniyet teşkilatı olarak bizler de tüm STK’larımızla birlikte, demokratik kitle örgütlerimizle birlikte ilçemizin huzur ve güveni açısından gördüğümüz eksik ve noksanlıkları istişare ederek, tanışarak, işbirliği ve dayanışma içerisinde daha iyi ve güzele nasıl imza atabiliriz konusunda ortak akılla hareket ediyoruz. Bundan sonra da yeni yönetimimizle yine aynı şekilde işbirliği ve dayanışma içerisinde çalışmalarımız devam edecektir. Bunlar İnegöl’ün güzelliğidir, çeşnisidir. Özellikle Posof’ta çalıştığım için de biliyorum, ayrı bir özelliği ve güzelliği olan bir ilçedir. Posof’ta ülkenin birçok yerinde kutlanmayan bir zafer kutlanır; kol zaferi. Ülkemizin birçok ilindeki önemli üniversitelerinden oraya Profesörler, Doçentler gelerek bunun özelliğini, mazisini tanımlayan bir toplantı yaparlar. Otağlar kurulur, çadırlar kurulur ve orada en güzel şekilde kol zaferi kutlanır. Kol zaferi, Türklerin ilk Anadolu’ya girişi olan yani Malazgirt Zaferi’nden sonra Sultan Alparslan öldükten sonra oğlu Melikşah döneminde Türklerin Anadolu’dan Kafkasya’ya geçiş noktalarıdır ki o kol Posof’tan geçmiştir. Bu zafer kutlanır. Posof’taki vatandaşlarımız kök olarak baktığımızda çok güzel sonuç çıkarırlar. Bu değerli ve güzide insanlarımızı sevgi ve saygıyla karşılıyorum. Çalışmalarında Emniyet açısından her türlü desteği vermeye hazırız. İşbirliği içerisinde tüm dernek, parti, STK’larımızla olduğu gibi derneğimizle de birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Kurşun son olarak, her yıl hayata geçirdikleri Seyran etkinliğini bu yıl 24 Temmuz tarihinde Hikmet Şahin Kültür Parkı içerisinde gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş