Resmiyette AEM Vakfı var mı?

Geçtiğimiz günlerde AEM Vakfı olarak kendilerini tanıtıp İnegöl Sanayi ve Ticaret Odası’nı ziyaret eden İMYO Mobilya ve Ağaç İşleri Bölümü Öğretim Görevlisi Mustafa Kastan başta olmak üzere beraberindeki heyet hakkında açıklamalarda bulunan AEMDER Başkanı Mahir Alp, “AEM Vakfı olarak ifade edilen bir kurumsal yapıya araştırmalarımız sonucu biz rastlayamadık. Meslektaşlarımız şahsi olarak istedikleri serbestlikte firma ve kurumlarla iletişimde olabilirler ancak 2015 yılında kurulmuş Vakıf ismini kullanarak, hem vakıfların ismine zarar vermekte hem de olmayan bir kabuğa bürünerek, sektörü ve mesleğimizi yanlış yere sürüklemektedirler” dedi.

Yayınlama: 24.03.2016
502
A+
A-

AEMDER Başkanı Mahir Alp, yazılı basın açıklamasında bulunarak, kendilerini AEM Vakfı olarak tanıtanları kınadıklarını açıkladı.

 

Konu ile ilgili yazılı basın açıklamasında bulunan AEMDER Başkanı Mahir Alp, “Bizler, Ağaçişleri Endüstri Mühendisleri Derneği olarak mesleğimizin tek resmi birliği ve kurumsal temsilcisiyiz. 22 Mart 2016 tarihli İnegöl’ün bazı yerel gazetelerinde, AEM Vakfı olarak ifade edilen bir kurumsal yapıya araştırmalarımız sonucu biz rastlayamadık. Meslektaşlarımız şahsi olarak istedikleri serbestlikte firma ve kurumlarla iletişimde olabilirler ancak 2015 yılında kurulmuş Vakıf ismini kullanarak, hem vakıfların ismine zarar vermekte hem de olmayan bir kabuğa bürünerek, sektörü ve mesleğimizi yanlış yere sürüklemektedirler. Meslek etiğine aykırı bu davranışı AEMDER olarak kınıyor, kamu kurum ve özel sektör temsilcilerinin henüz kendisi kurumsallaşmamış yapılar ile işbirliği yaparken dikkat etmelerini önemle istirham ediyoruz”






 

“AEMDER (Ağaçişleri Endüstri Mühendisleri Derneği) olarak bizler, Ağaçişleri Endüstri Mühendisliği mesleğinin doğru tanıtılması için kurumsal olarak faaliyet göstermekteyiz. Mesleki kimliğimizin doğru tanıtılması ve lanse edilmesini sağlamak, mesleğimiz ve sektörümüz açısından nerede yanlış görürsek ifade etmek üyelerimizin hakkını savunmak asli görevlerimizdendir. Merkezimiz İstanbul’da olup birçok sivil toplum kuruluşu, resmi kurum, üniversite ve uluslararası işbirliklerimiz ile sektör için kararlı ve etkili çalışmalar, işbirlikleri ve destekler sağlamaktayız. AEMDER ile vakıf olarak nitelenen yapının hiçbir bağı yoktur” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş