Romanlardan bir Menzil yolculuğu daha

Yaptıkları çalışmalar ile İnegöl’e renk katan derneklerden biri olan İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği, geçtiğimiz sene düzenlediği Adıyaman’ın Menzil Köyü’ne ziyaretlerine bu sene de devam ediyor. Manevi ortamla kötü alışkanlıkların terk edildiği bir atmosfere sahip olduğu belirtilen Menzil’e ikinci defa giden Roman vatandaşlar, İnegöl halkına seslenerek orayı herkesin görmesi gerektiğini ifade ettiler.

Yayınlama: 10.02.2016
831
A+
A-

Geçtiğimiz sene 3 otobüsten ve 142 kişiden oluşan bir kafile ile Menzil’de bulunan Allah dostunu ziyaret eden Roman vatandaşlar, bu sene ise 1 otobüs ile ziyareti gerçekleştirmek üzere yola çıktı.

 

ÇOK ŞÜKÜR RABBİM NASİP ETTİ






Yola çıkmadan önce Menzil’e ikinci defa gittiğini belirten Fahri Sevinç, “Bu ikinci gidişimiz. Allah’a çok şükür Rabbim nasip etti. Çok mutluyuz ve huzurluyuz, inanın başkada bir şey diyemiyorum” dedi.

 

GÖRMEK VE YAŞAMAK LAZIM

Bir diğer Roman vatandaş Nedim Emul ise, “Ben daha önce de gitmiştim. İnanın çok güzel bir duygu.  Nasıl anlatsam bilemiyorum. Görmek ve yaşamak lazım. İnegöllü vatandaşlara seslenmek istiyorum. Orayı gidip görsünler ki yaşasınlar. Öyle bir mübareğin yüzünü görmelerini isterim” şeklinde konuştu.

 

ALLAH HERKESE NASİP ETSİN

Son olarak açıklamalarda bulunan İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Ahmet Lekesizyiğit, “Geçtiğimiz sene güzel bir kafile programı ile vatandaşlarımızı o güzel beldeye götürmüştük. Allah herkese nasip etsin. İlk kafilemiz 3 kafile idi. O kafilede bayanlarda vardı. Şimdi sadece erkeklere yönelik kafile düzenliyoruz. Yaklaşık 30-35 tane vatandaşımız ilk defa gidecek. İkincisi sefer gidenler de var. Allah’ın izni ile bu son olmayacak ve sürekli kafileler düzenleyerek sürekli gidip geleceğiz” dedi.

 

İNEGÖLLÜ VATANDAŞLARIN DA GÖRMESİNİ İSTİYORUZ

Bütün İnegöl halkının Menzil’e giderek ömründe bir defa da olsa bir Allah dostunu görmesini istediklerini belirten Lekesizyiğit, “Biz İnegöl halkının da orayı görmelerini istiyoruz. Orası sadece Roman vatandaşların gidip gördüğü bir yer değil. Oraya herkes geliyor. Herkesin gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Oraya ikinci defa gidenler zaten bazı şeyleri söylediler ve gözleri doldu. Yani oraya gitmek hiç kimseye bir şey kaybettirmiyor aksine çok şey katıyor” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş