Sabırlar taştı

İnegöl’de hayatı alt üst eden kar yağışının etkileri bitmedi. 22 köy hala elektriksiz. 4 gündür elektriksiz yaşamak zorunda kalan Ortaköy ve Alibeyköy sakinleri akşamüzeri UEDAŞ’ın binasına girmek istedi. Güvenlik izin vermedi. Olayların büyümesini Belediye Başkanı Alinur Aktaş önledi.

Yayınlama: 02.01.2015
618
A+
A-

4 gündür mahallelerinde elektrik olmayan Ortaköy ve Alibeyköy sakinleri soluğu UEDAŞ binası önünde aradılar.

 

SOĞUKTA OTURUYORUZ






4 gündür elektriklerinin kesik olduğunu iddia eden Ortaköy Mahallesi ve Alibeyköy Mahallesi sakinleri UEDAŞ binasını bastılar. Özel güvenlik ve mahalle sakinleri arasında yer yer gerginliklerin yaşandığı ortamda elektrikleri kesik olan mahalle sakinleri 4 gündür yıkanamadıkları, buzdolaplarındaki yiyeceklerin artık bozulduğu ve kaloriferli evlerde soğukta oturduklarını ifade ettiler.

 

YOLLARIMIZ AÇIK

Bugün kandil olduğunu duş alamadıklarını dere suyu ile abdest aldıklarını ifade ettiler. Köy yollarının kapalı olmadığını ifade eden mahalle sakinleri “Yeter ki gelsinler biz sırtımızda taşırız yollarımızda bir gram kar yok” dediler.

 

BAŞKAN AKTAŞ DEVREYE GİRDİ

UEDAŞ binasına girmek isteyen vatandaşlara özel güvenlik görevlileri engel olurken olaya müdahale eden emniyet yetkileri mahalle muhtarlarını alarak, UEDAŞ binasında İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve mahalle sakinleri ile UEDAŞ yetkilileri toplantı yaparak elektrik kesintilerinin çözümü için görüşme yaptılar.

 UEDAŞ’A EK SÜRE TANINDI

Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye başkanı Alinur Aktaş “Yarına (bugüne) kadar ek süre tanındı. 22 köyde elektrik yok. Daha önce böyle bir şey yaşanmadı. Şaşırtıcı bir durum… Burada mağduriyet söz konusu… Biz gerekli yerlere ve valiliğe konuyla ilgili bilgilendirme yaptık. Bize söz verdiler. Yarın akşam elektriksiz köy kalmayacak” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş