Sahnedarlar’dan sıra gecesi

İnegöl Sanat Derneği Sahnedarlar Tiyatro Topluluğu tarafından 3. Geleneksel Sıra Gecesi önceki akşam Kültür Sarayından düzenlendi. İnegöl Belediyesinin de destek verdiği programda davetlilere sahnede hazırlanan çiğ köfte ikram edildi.

Yayınlama: 26.12.2015
498
A+
A-

Önceki gün saat 20.00’de düzenlenen programa Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkan Yardımcıları Alper Taban, Gülhan Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Baş, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, bazı siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları ile vatandaşlar katıldı.

 

5 YILDAN BERİ TÜRKÜLERİ SEVDİRMEYE DEVAM EDİYORUZ






Programın açış konuşmasını yapan İnegöl Sanat Derneği Sahnedarlar Tiyatro Topluluğu Başkan Yardımcısı Fatih Türken, “Bu dünyada yiyip içtiklerimin, gezip tozduklarımın, görüp işittiklerimin, dokunduklarımın, anladıklarımın hiçbiri beni türküler kadar bahtiyar etmedi. Şair ne güzel anlatmış türkülerimizin özünü, sözünü, güzelliğini. Bu gece türkülerle yurdumuzun dört bir yanında dolaşırken yüreklerinize bazen hüzün, bazen neşe ve coşku hissedeceğiz. Gönüllerden gönüllere bir köprü kurup, bu köprüden el ele geçeceğiz. Sahnedarlar Derneği de bu köprüyü türkü dostlarıyla kurdu. Ve 5 yıldan beri türküleri sevdirmeye devam ediyor. Türkü dostlarını da Çarşamba ve Cumartesi akşamları derneğimize bekliyoruz. Programımıza katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Konuşmanın ardından başlayan sıra gecesinde İnegöl Sanat Derneği Sahnedarlar Tiyatro Topluluğu türkü grubu koro ve solistler, ‘Nemrudun Kızı’, ‘Eşarbını Yan Bağlama’, ‘Sivas’ın Yollarına’, ‘Ordunun Dereleri’, ‘Urfa’ya Paşa Geldi’, ‘Urfalıyam Ezelden’, ‘Kara Köprü Narlıktır’ ve ‘Entarisi Dım Dım Yar’ gibi birbirinden güzel türküleri seslendirerek davetlilere unutulmaz bir türkü gecesi yaşattılar. Programın sonunda davetlilere sahnede hazırlanan çiğ köfte ikram edildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş