SRC Belgesi sorunları çözülüyor

Büyük sorunlara sebep olan SRC Belgesi yönetmeliği, İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz’ın girişimleri sonucunda değiştirildi.

Yayınlama: 31.03.2016
632
A+
A-

Ulaştırma Bakanlığının Mesleki Yeterlilik (SRC) Belgesi yönetmeliğinde değişiklik oldu. Birçok üyeden gelen talepler üzerine harekete geçen İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz’ın girişimleri, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in yoğun çalışması sonucunda SRC yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Değişikliğe göre 2003 yılı öncesinde ehliyet alanlardan istenen en az 3 SGK kaydı artık istenmeyecek, sınava da tabi tutulmayacaklar. Sınav ve sigorta gerekçesi, 25 Şubat 2003 tarihinden itibaren ehliyet alanlar için geçerli olacak.

 

SORUN ÇÖZÜME KAVUŞTU






İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, Milletvekili Hüseyin Şahin’in destekleri ile binlerce kişiyi ilgilendiren konunun çözüme kavuştuğunu bildirdi. İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, geçtiğimiz günlerde AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’i TBMM’deki makamında ziyaret etti. Korkmaz ziyarette, mesleki yeterlilik ile alakalı sorunu dile getirerek destek istedi. Milletvekili Şahin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü ile konuyu görüşerek, gerekli çalışmaları yaptı. Kısa sürede sorun çözüme kavuştu.

 

ARTIK MAĞDURİYET YAŞANMAYACAK

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, “Şoförlerimiz SRC ile alakalı sorunlarını bize bildirdiler. Birçok şoförümüz mağdur olunca biz de konuyu bir dosya haline getirerek Milletvekilimiz Hüseyin Şahin’i TBMM’de ziyaret ettik. Vekilimiz gerekli girişimleri yaparak sorunu çözüme kavuşturdular. Daha önceden 2003 yılından sonra ehliyet alanlardan en az 90 gün SGK ve Bağkur kaydı isteniyordu. Yapmış olduğumuz girişimler sonucunda binlerce kişiyi ilgilendiren bir konuyu çözüme kavuşturduk. Artık, 3 aylık sigorta meselesinden dolayı mağdur olan binlerce kişi sınavsız SRC başvurusu yapıp, belgelerini alabilecekler. Detaylı bilgi almak isteyenler odamıza başvurabilir. 25 Şubat 2003 tarihinden ehliyet alanlar yine sınava tabi olacaklar. 25 Şubat 2003 tarihinden itibaren ehliyet alanlar için ise çalışmalarımız devam ediyor. Bize destek sağlayan ve sadece İnegöl’ün değil Türkiye’nin sorunu olan konuya çözüm bulan Milletvekilimiz Hüseyin Şahin’e teşekkür ederiz” dedi.

 

KANUNDAKİ DÜZENLEME

Düzenlemeyi içeren kanunda değişen içerik şöyle; “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün 29.03.2016 tarih ve 2016/1 (KDGM) sayılı genelgesi ile SRC türü yetki belgesi almak için başvuran sürücünün, 25.02.2003 tarihinden önce alınmış B sınıfı sürücü belgesine sahip olması halinde, B sınıfı sürücü belgesinin alındığı tarihten itibaren 25.02.2003 tarihine kadar en az 90 gün süreyle çalıştığını gösteren Sosyal Güvenlik Kurumlarından alınmış belge şartı, kaldırılmıştır.”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş