“Su bulunmadan durulmaz”

İnegöl Belediyesi, İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen Meyve Budama Kursu’nun tamamlanmasının ardından, çiftçilere belgeleri takdim edildi. Belgelerin teslim edilmesi öncesinde açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Güneydoğu’da düzenlenen operasyonlara değinerek, devletin yaşanan kargaşadan olumlu sonuçlar çıkaracağını, böylece gelişim düzeyinin daha da artacağını belirtti. Her olumsuzluğun olumlu sonu olduğunu belirten Aktaş, “Su bulunmadan durulmaz” dedi.

Yayınlama: 27.02.2016
468
A+
A-

İnegöl Belediyesi, İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen Meyve Budama Kursu’nun belgeleri Akıncılar Mahallesi’nde takdim edildi.

 

İKİ KURS DAHA YOLDA






Törende ilk olarak açıklamalarda bulunan Halk Eğitim Müdürü Burhanettin Özdemir, ” İnegöl Belediyesi, İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde beraberce, mahallelerimizde çiftçilerimize yönelik hem seminerler hem de kurslar düzenledik. Bunların bugün ikincisini yapıyoruz. Maden, Akbaşlar, İsaören, Kurşunlu, Cerrah, Hamamlı mahallelerinde seminerlerimiz daha çok bodur ve yarı bodur meyve budamacılığı üzerine yapıldı. Yine bağcılıkla alakalı Akbaşlar’da, çilekle alakalı Kurşunlu’da bu tür seminerlerimiz devam edecek. İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz ile beraber önceki yıllarda da böyle bu tür seminerlerimiz devam ediyordu. Bunun haricinde de iki tane de kurs düşündük. Bunlardan bir tanesi tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği ki bu çiftçilerimizin desteklemelerinde çok önemli bir belge. Bunun kursunu önümüzdeki hafta başlatıyoruz. İkinci olarak da yine çiftçilerimize yönelik olarak alternatif kazanç sağlayabilecek istiridye mantar üreticiliğini de önümüzdeki hafta başlatacağız. Ben bu çalışmalarda emeği geçen başta Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a, İlçe Tarım Müdürümüze ve Ziraat Odası Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

UFAK BİR MOTİVASYON ÇOK ŞEY DEĞİŞTİRİR

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru ise, “Kursunuzun hayırlı olsun. Burhanettim hocamız bilgileri verdi. Ben de biraz detaylandırmak istiyorum. Tarım önemli bir sektör. Bizlerde bu konuda katkı sunmak amacı ile 4 kurum olarak bazı eğitim planlamaları yaptık. Şu anda gayet iyi gidiyor. Sizlerden de ilgisi büyük. Bazı köylerimizde erken uyarı sistemi kurduk. Böyle bir aley makinenin olması en azından erken uyarı anlamında bize büyük destek vereceği kanaatindeyiz. Kurslarımız iyi gidiyor. Ufak bir motivasyon çok şey değiştirir. Güzel işler yaptık beraberce bunları siz biliyorsunuz. Tabi detaylandırma sizleri daha da bilgilendirecektir. Kursiyerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Son olarak açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ” İnegöl Belediyesi olarak merkez, kırsal ayırt etmeden ilçemizin tamamına hizmetlerimizi götürmeye devam ediyoruz. Kırsal mahallelerimize yaptığımız yatırımlar kapsamında Akıncılar Mahallemizde içme suyu şebekesi yenilendi, mahallemizin meydanı düzenlendi, mahallemize çocuk parkı kazandırıldı, tretuvar çalışması yapıldı. Bunlara ilave olarak mahallemizde kanalizasyon hatlarının yenilenmesi, bir ürün toplama merkezinin kurulması, Akıncılar Mahallemizde bulunan tarihi hamamın onarımı, kilitli parke taşı ve asfalt çalışması da önümüzdeki projeler arasında yer almaktadır. Şehrimizin marka değerleri arasına İnegöl Tarımını da katmak hedefiyle başlattığımız kırsal kalkınma ve tarımsal yatırımlara her geçen gün yenisini ekliyoruz. İnegöl Belediyesi olarak son dönemde kırsal kalkınmayı sağlamak ve ‘İnegöl Tarımı’nı geliştirmeye yönelik yaptığımız çalışmalar ile tarımı şehrimizin yeni bir gücü olarak ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Kırsal mahallelerimize götürdüğümüz hizmetlerle öncelikle buraları şehir standardına yükseltmeye çalışıyoruz. Alt yapıdan yol çalışmalarına, tretuvar çalışmalarından mahalle konaklarına kadar yaptığımız çalışmalarla kırsal mahallelerimizde fiziki iyileştirme sağlarken gerçekleştirdiğimiz tarımsal eğitimlerle de çiftçimizi daha donanımlı hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

“Yaptığımız “Tarım Fuarı” organizasyonlarıyla İnegöl Tarımının tanıtımını yaparken çeşitli eğitim ve kurslarla da çiftçimizi bilinçlendirerek daha nitelikli bir tarımsal üretim sağlamak ve bu konudaki kalite çıtamızı sürekli bir üst kademeye taşımak istiyoruz” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Aktaş, “İnegöl tarımına yön verme hedefiyle 2014 yılında yaptığımız tarım çalıştayı ve akabinde hazırlanan sonuç raporu doğrultusunda konunun tüm taraflarıyla İnegöl tarımının gelişmesi adına koordineli bir şekilde plan ve projeleri hayata geçiriyoruz. İnegöl’de tarımsal üretimde verimliliği arttırmak ve bilinçli tarım yapılabilmesine vesile olmak adına belediyemiz öncülüğünde İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde özellikle tarımsal faaliyetlerin başlamasından önce çeşitli kurslar ve seminerler düzenliyoruz. Bu kapsamda Edebey, Akıncılar, Maden, Çayyaka, Akbaşlar, Cerrah, Kurşunlu, Hamamlı ve İsaören mahallelerimizde meyve budama kursu düzenledik. Geçtiğimiz gün Edebey mahallemizde sertifikalarımızı teslim ettik. Bugün de burada sertifikaları teslim edeceğiz. Çiftçilerimize konusunda uzman ziraat mühendisleri tarafından meyve budamayla teorik bilgilerin yanı sıra bahçede uygulamalı olarak eğitim veriliyor. Bu tür eğitimlerle tarım sektöründeki yenilik ve gelişmeleri çiftçimize daha kolay aktarmış oluyoruz. Bunun yanı sıra akşamları düzenlediğimiz çiftçi eğitim seminerlerimiz de 15 Mart’a kadar devam edecek” şeklinde konuştu.

 

Aktaş son olarak, “Güneydoğudaki olayları takip ediyoruz. Ama bunun arkasından bir hayr olacak. Bu gecenin bir sabahı var. Suriye’deki olaylar belki mobilyacı arkadaşlarımızı ticareten etkilemiş olarak gözükebilir lakin takdir edersiniz ki sular bulanmadan durulmuyor. Bunun ardı kesinlikle güzel olacak. İnşallah göreceksiniz bu noktada yapılan bu yatırımlarla beraber, Türkiye’nin önün ne kadar açık olduğunu, Türkiye’nin ne kadar güzel günlerin beklediğini hep beraber göreceğiz inşallah. Ama bizim üzerimize düşen bir şey var; biz kendimizi o gelecek günlere hazır hale getirmemiz gerekiyor. O yüzden de eğitimlerimizi almamız gerekiyor. Yaptığımız ürünü en kaliteli şekilde üretmemiz, paketlememiz, pazarlamamız gerekiyor” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş