İHMED Başkanı Ahmet Taştan seçmeli ders tercihinin 19 Şubat 2016 tarihinde son bulacak olması nedeni ile yazılı basın açıklamasında bulunarak, anne ve babaları uyardı.
19 Şubat 2016 tarihinin Seçmeli Derslerin tercih edilmesinin son günü olması sebebiyle İHMED Başkanı Ahmet Taştan konu ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.
Taştan velilere hitap ederek şunları söyledi: “İHMED İmam Hatipliler Derneği olarak eğitimin her alanında söz sahibi olmaya ve yaptığımız çalışmalarla gençlerimizi geleceğe taşımaya gayret ediyoruz. 2015-2016 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde ilkokul 4.sınıf, orta okul, lise öğrencileri ve velileri için en önemli nokta “Seçmeli Dersler” konusuydu. Genç yavrularımızın din, ahlak ve değerler dünyamızdan kopmaması adına Temel Dini Bilgiler, Hz. Muhammed(sav)’in Hayatı, Kur’an-ı Kerim ve Arapça derslerini tercih etmeleri hususunda onları teşvik etmeliyiz. Orta öğretim ve lisede eğitim gören öğrenciler bu dersleri niçin tercih etmeli? Ahlaklı bir toplumun yolu ahlaklı bireylerden geçer. Ahlak eğitimi ise Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatından örneklerin etkili ve cazip bir biçimde teşvik edilmesiyle mümkündür”
“Öğrencilerimizin en temel ibadet olan namazı kılabilmeleri ve örnek insan Peygamberimiz Hz. Muhammed(sav)’nin hayatını öğrenerek O’nu daha iyi tanımaları ancak küçük yaşlarda alınan eğitimle gerçekleşecektir. Öğrencilerimiz tarafından seçmeli olarak alınan bu dersler, onların İslami konularda daha etkin bir bilgi birikimine sahip olmalarına, dini sadece akademik ve teorik bir ders olarak değil, bizzat hayatın içinde yaşanması gereken bir değer olarak anlamalarına katkı sağlayacaktır”
“Hayatın her alanında tehlikelerle karşılaşan çocuklarımız, kendi doğrularını ve fikir yapılarını oluştururken sağlıklı bir din ve ahlak eğitimine de ihtiyaç duymaktadırlar. Doğdukları andan itibaren bütün ihtiyaçları ebeveynleri tarafından giderilen evlatlarımızın eğitim ihtiyacı da yine velileri tarafından karşılanmalıdır. Kötü alışkanlıklar, bağımlılıklar, zararlı arkadaşlar gibi faktörlerle çevrelenmiş bir sosyal yapıda ayakları yere sağlam basan ve doğru ile yanlışı ayırt edebilen bireyler yetiştirmenin en önemli dayanaklarından biri de hiç şüphesiz doğru din eğitimidir”
“Dinimize ait bazı pratik uygulamalar için gerekli olan bilgi ve becerileri küçük yaşlarda çocuklarımıza kazandırmak gerektiğinin bilincinde olmalıyız. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı güvenli bir şekilde geleceğe taşımak için sahip olmaları gereken medeniyet tasavvurunu inşa etmemiz gerekiyor”
“Bugün okul sıralarında kendilerine sunulan bilgileri tertemiz bir zihin ile özümseyen genç dimağlar sayesinde hayalini kurduğumuz medeniyet tasavvuruna ulaşacağız. Tercihini hangi meslekten yana yaparsa yapsın her bir gencimizin manevi dinamiklere sahip olması gerektiğinin bir kez daha altını çizmek istiyoruz. Saygıdeğer anne babalar, bir neslin kaderini bir önceki nesil belirler. Sizler, Temel Dini Bilgiler, Hz. Muhammed(sav)’in Hayatı, Kur’an-ı Kerim ve Arapça derslerini seçmekle sadece bir ders seçmiş olmuyorsunuz; aynı zamanda çocuklarımızın ve milletimizin geleceğini de seçmiş oluyorsunuz. Seçmeli derslere bu hassasiyetle bakmanızı rica ediyoruz. Unutmayalım ki, “Geleceğin inşası gençliğin ihyasıyla mümkündür” dedi.