Tatarlardan ikili görüşmelere davet

Tataristan Cumhuriyeti Türkiye Temsilcisi Aidar Gashıgullın beraberinde yardımcısı Ayrat Gataullın ve danışman Hakan Coşkun ile birlikte Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti. Tataristan heyeti 2015 yılının Nisan ayında Tataristan’da düzenlenecek olan mobilya forumu ve ikili görüşmelere davet ederek, organizasyon için destek istediler. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 26.12.2014
763
A+
A-

İlgi ve destekleri için Başkan Aktaş’a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Tataristan Cumhuriyeti Türkiye Temsilcisi Aidar Gashıgullın son zamanlarda Tataristan ile Türkiye, yine Rusya Federasyonu ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin büyük bir ivme kazandığını hatırlattı.

 

İLİŞKİLERİMİZİ DEVAM ETTİRMEK İSTİYORUZ






2002 yılında iki ülke arasındaki ticaret hacminin 27 milyon dolar olduğunu, şu anda ise ticaret hacminin 3 milyar dolara ulaştığını kaydeden Gashıgullın, Türkiye’nin Tataristan’daki yatırımlarının 2 milyar dolara ulaştığını ifade ederek, “Cumhurbaşkanımızın da bu sene Türkiye’ye ziyaretleri olmuştu. Antalya, Mersin ve Adana’yı ziyaret etmiştik. 1 Aralıkta da Rusya Federasyonu devlet başkanı Sayın Viladimir Putin’le gelen heyetinin içerisinde de Tataristan Cumhurbaşkanımız Türkiye’yi ziyaret etmişlerdi. İlişkilerimizi devam ettirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

ZİYARETİN SEBEBİ MOBİLYA

İnegöllü iş adamlarının da 2012 Şubat ayında Tataristan’a bir ziyaret gerçekleştirdiklerini hatırlatan Gashıgullın ; “O konuda Sayın Başkanımızın destekleri oldu. Allah razı olsun. Kendilerine minnettar olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. İnegöl Belediye Başkanımız her zaman, her konuda desteklerini esirgemediler. Seneye de inşallah Tataristan’da Tataristan ile Türkiye arasında Nisan sayı sonunda bir mobilya formu düzenlemeyi düşünüyoruz. Mobilya konusu bizim için çok önemli. Bugünkü ziyaretimizin sebebi bu” şeklinde konuştu.

 

Başkan Aktaş ise, konuklarına “hoş geldiniz” diyerek başladığı konuşmasında, 2012 yılında İnegöl’den iş adamları ile birlikte Tataristan’a bir günlük bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ve o ziyarete Ticaret Bakanının da konuk olduğunu hatırlattı.

 

TATAR İŞ ADAMLARIYLA MOBİLYA ÜRETİCİLERİ BULUŞACAK

Düzenlenen 1 günlük ziyarette, sabah bilgilendirme toplantısı yapıldığı, öğleden sonraki bölümde ise ikili görüşmeler yapıldığını kaydeden Aktaş, sonrasında ise Fabrika ve mağaza ziyaretleri yapıldığını söyleyerek;  “ Sayın Gashıgullın, öncesinde İstanbul Ağaç Mamülleri ve Orman Ürünleri İhracatçı BirlikBaşkanı, eski Mosder başkanı Sayın Ahmet Güleç’le yaptıkları görüşmeler var.  Bugün de bizi burada haberdar ettiler. Biz Ahmet beyle irtibat kurduk. İnşallah 2015 Nisan sonunda iki günlük bir forum ve bu forum neticesinde ikili görüşmeler yaptırmak istiyorlar. Yani iş adamlarını, bizdeki üreticiler ile buluşturacaklar. Mobilya potansiyelini, ticari potansiyeli karşılıklı arttırmaya yönelik temsilcimizin böyle bir gayretleri olacak. Ben bu noktada kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Rusya ile Türkiye ilişkilerinin giderek geliştiğini kaydeden Aktaş, Rusya’nın önemli bir coğrafya olduğunu, 250 milyon civarındaki nüfusuyla dünyanın en önemli ülkelerinden bir tanesi olduğunu belirterek, Rusya-Türkiye ilişkileri noktasında son dönemde oldukça önemli gelişmelerin olduğunu vurguladı.

 

CİDDİ ATILIMLARIN OLACAĞININ AÇIK BİR GÖSTERGESİ

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Türkiye ziyareti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile alakalı söylemlerinin yabana atılmayacak söylemler olduğunu da belirten Aktaş, “İki ülke arasında vizelerin kalkması, beraberinde belirli ticari antlaşmaların yapılmış olması Rusya gibi çok önemli, büyük ve gelişmiş bir coğrafyada önümüzdeki dönemde ciddi atılımların olacağının açık bir göstergesi. Birlik başkanımız Ahmet Beyler konudan haberdar olduklarını ve bu konuyla alakalı gerekli çalışmaları yaparak İnegöl’deki üreticilere konuyu açacaklarını ifade ettiler. Ben hem ziyaretleri için kendilerine teşekkür ediyorum, hem de çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum” dedi.

 

Ziyaretin sonunda Tataristan Türkiye Temsilcisi Aidar Gashıgullın, Başkan Aktaş’a günün anısına Tataristan figürlerinin yer aldığı obje hediye ederken, Başkan Aktaş ise konuğuna Çini takdim etti



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş