Tehlikesiz atıklar da toplanacak

İnegöl’de Çevre İl Müdürlüğü çevre kirliliğine sebep oldukları gerekçesi ile bazı firmalara yüksek meblağlarda cezalar uygulamıştı. Tehlikeli atıkların bertarafıyla ilgili anlaşılan firmalarla sorun çözüme kavuşurken, tehlikesiz atıkların toplanması için de dün 3 kurum tarafından protokol imzalandı.

Yayınlama: 25.03.2016
469
A+
A-

TEHLİKESİZ ATIKLARI TOPLAYACAKLAR

ATK Çevre Mühendislik Danışmanlık firmasıyla İKSS ve Mobilyacılar Odası tarafından düzenlenen protokol töreninde konuşan İKSS Başkanı Tandoğan Taner, “Endüstriyel atıkların artık lisans almış işletmeler tarafından bertaraf edilecek merkezlere taşınması gerekiyor. Bu çerçevede biz de Sanayi Sitesi, Mobilyacılar Odası olarak diğer kurumlar olarak çalışmalara başlamış bulunuyoruz. Bu konuda epey mesafe kat ettik. Atk Çevre Mühendislik Danışmanlık Firmasının bir müracaatı var. Endüstriyel atıkların taşınması konusunda hizmet verecek. Tehlikesiz atıkları taşıyacak. Kendilerine başarılar diliyoruz. Allah muvaffak etsin” dedi.

 






İNEGÖL İÇİN İYİ BİR ÇÖZÜM

Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan da; “Sözleşmemiz hayırlı olsun. 1 yıldan beri Valilik nezdinde yapılan uyarılara rağmen ne yazık ki İnegöl’de firmalarımız endüstriyel atıkların atılması ve yakılması ile ilgili cezalar yedi. Bununla ilgili odamız diğer firma ile sözleşme yaptı. Firma sadece ahşap ürünleri alıyor. ATK firmamız inşallah boş alanlara atılan, yakılmayan, yakılması da sakıncalı olan atıkları alacaklar. Üyelerimizin de beklentileri vardı. Özellikle soruyorlardı. Çözüm bulun diyorlardı. İnegöl için iyi bir çözüm olduğunu düşünüyorum. İnegöl’ümüze hayırlı olsun. Tehlikeli atıklarla ilgili görevini yapan bir firma var. Ama o da imkânlarını zorlaması gerekiyor. Yetersiz kalmaya başladı. İnşallah büyümeye ayak uydurur” diye konuştu.

 

ATK Firması sahibi Hüseyin Babacan ise “Geçtiğimiz yıl Ağustos ayına kadar İnegöl belediyesi endüstriyel atıkların toplanması ile ilgili çalışmalar yapıyordu. Fakat 15 aralık itibariyle İnegöl Belediyesi bu atıkları toplamayı bıraktı. Tehlikeli ve tehlikesiz atıkların toplanmasıyla ilgili mobilyacı esnafımızın ciddi sıkıntıları vardı. Biz de firmamızın zaten 2 hafriyat döküm sahamız bulunmakta. Biz de bu sorunu gördüğümüzde acaba çözüm üretebilir miyiz diye yola çıktık. İKSS, mobilyacılar Odası ve İMOS bu anlaşmanın içerisinde protokol imzalıyoruz. Mobilyacı esnafının üretiminden kaynaklı endüstriyel tehlikesiz atıkların toplanması ve bertaraf noktasına taşınması konusunda çözüm ortaya koyuyoruz. Bunların atılması, satılması ve yakılması yasak… Bununla ilgili de İl Çevre Müdürlüğünün ciddi cezalar kesildi. Biz de esnafımıza fayda sağlaması için yola çıkıyoruz. Esnafımız için hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş