Turizm Haftası’na coşkulu kutlama

15-22 Nisan Turizm Haftası’nın 39’uncusu ülke genelinde olduğu gibi İnegöl’de de düzenlenen program ile kutlandı. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 16.04.2015
714
A+
A-

Ülke genelinde 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası’nın 39’uncusu dün saat 11.00’da Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programla İnegöl’de de kutlandı. Programa; Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mukaddes Kılıçlar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, çok sayıda öğretmen, öğrenci ve veli katılım gösterdi.

 

SEVGİ VE HOŞGÖRÜ ANLAYIŞI GÜNÜMÜZDE DE DEVAM EDİYOR






Programın açılış konuşmasını yapan Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Cemile Coşkunyürek, “Birçok medeniyetlere beşiklik etmiş, bu medeniyetlerden kalma çok zengin tarihi mirasa sahip, doğal güzellikleriyle bir cenneti andıran, kıtalar arasında köprü olan ülkemiz turizm zenginlikleri bakımından dünyanın sayılı ülkeleri arasındadır. Doğal güzelliklerinin yanı sıra Anadolu’muzun tarihi seyri içerisinde Yunus Emre’den Mevlana’ya, Hacı Bektaşi Veli’den Nasreddin Hoca’ya kadar birçok sevgi ve hoşgörü kahramanı yetiştirmiştir. Bu tarihi şahsiyetlerimiz dünyaca tanınmış ve bu özelliklerinden dolayı takdir toplamışlardır. Kaynağını mensubu bulunduğu İslam dininden alan bu sevgi ve hoşgörü kahramanları anlayışlarını Yunus’un ‘Yaradılanı hoş gör yaradandan ötürü’ ifadesiyle özetlemişlerdir. Hz. Muhammed’in ‘Birbirinizi sevmedikçe gerçek mümin olamazsınız’ sözünü düstur edinen bu kahramanlar 72 millete aynı gözle bakmışlar, sevgi ve hoşgörü ile bakmışlardır. Yüzyıllardır bu öğretilerle yetiştirilen bizler de aynı inanç ve düşünce ayrılığı gözetmeden bütün dünya insanlarını bir ve kardeş biliriz. Bu bilinçle bu yılki kutlama programımızda Anadolu’muzun rengarenk çiçek bahçesini andıran ruhunu gözler önüne sererek onun bağrında yetişen gönül erlerini çağlar öncesinden bugüne taşıyıp sevgi ve hoşgörü anlayışlarının günümüzde de devam ettiğine dikkat çekmek istedik. Sevgi muhabbet kaynar yanan ocağımızda, bülbüller şevke gelir gül açar bağımızda, hırslar kinler yok olur aşkla meydanımızda, aslanlarla ceylanlar dosttur kucağımızda” dedi.

 

HER BİRİMİZ TURİZM ELÇİSİ VAZİFESİNİ ÜSTLENMELİYİZ

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, “Turizm Haftası’nın ilk gününde bir araya gelmiş bulunuyoruz. Şehrimizdeki turizme dair güzelliklerimiz her neyse bunları ön plana çıkarmak adına geçtiğimiz günlerde İl Müdürümüz ile birlikte bir toplantı gerçekleştirmiştik. İnegöl’e dair çok fazla şey düşündük ama bu sadece bir günden ibaret olmamakta ve bunu bütün yıl ve yıllara yaymamız gerekiyor. Her birimizin turizm elçisi vazifesini üstlenerek şehrimizi tanıtmak, değerlerimizi öğretmek adına görevlerimiz olduğunu düşünüyorum. Özellikle okullarımızda öğrencilerimize bunları aktarmamız ve onlara rehberlik etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu özel günün çok anlamlı bir şekilde devam edeceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

FARKINDALIĞI ARTIRMALIYIZ

Program esnasında söz alan Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Mukaddes Kılıçlar ise, “İnegöl’ümüz her anlamda doğası ile termal sularıyla, mobilya alanındaki çalışmalarıyla, şelaleleriyle, kaplıca sularıyla, mağamızla dünyanın sayılı şehirlerinden bir tanesi. Biz özellikle gençleri turizm açısından gerçekten çok iyi yetiştirmemiz ve farkındalığı artırmalıyız” diyerek Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in günün anlam ve önemine binaen paylaştığı mesajı okudu.

 

PROFESYONEL OLMAMIZ LAZIM

Son olarak söz alan Kaymakam Ali Akça ise, “Bir ülkedeki ekonomik faaliyetler 3 ana başlık altında toplanır. Birinci sektör tarım sektörüdür. İkinci sektör sanayi sektörüdür. Özellikle İnegöl açısından değerlendirdiğimizde mobilya üretirsiniz. Bu tip faaliyetlerin yer aldığı alanın adı sanayi sektörüdür. Ekonomi sıralamasında üçüncü sektör ise hizmetler sektörü olarak adlandırılır. Berbere gidersiniz saçınızı kestirirsiniz bir hizmet alırsınız, bu hizmet sektörü içinde yer alır. Bölgenize ait doğal kültürel değerleri diğer insanların kullanımına açarsınız, turizm faaliyetleri de hizmet sektörü içerisinde yer alır. Biz İnegöl olarak tarım sektöründe çok iyi durumdayız. Sanayi sektöründe de çok şükür gerek mobilya gerek tekstil gerek ağaç işleri anlamında baktığınızda ülkemizde gurur duyulacak seviyedeyiz. Turizm alanında baktığımızda ise aklımıza birçok zenginliğimiz gelir. Oylat kaplıcalarımız var, Oylat mağaramız var, tarihi değer olarak nitelendirebileceğimiz zenginliklerimiz var, İshakpaşa külliyemiz var, Ortaköy hamamımız var, Osmanlı’nın kuruluşunda şehit olmuş tarih büyüklerimiz var. Bunları da en az sanayi sektöründe, tarım sektöründeki profesyonellik kadar diğer insanların da kullanımına, faydalanmasına açmak durumundayız. Eğer bunu yaparsak tarımda ve sanayide geldiğimiz seviyeyi turizmde de yakalamış oluruz. Bunu yaparsak İnegöl’ün refahı ve geliri artar. Turizm Haftası kutlama etkinliklerini farkındalığı arttırmak için değerlendiriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle turizm haftanızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk, orta ve lise öğrencileri arasında düzenlenen ‘Birlik, beraberlik ve hoşgörü’ temalı resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Daha sonra ise okul öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler sahnelenerek program sonlandırıldı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş