Türkiye’ye örnek bir kütüphaneye sahibiz

Belediye Başkanı Alinur Kütüphaneler Haftası nedeni ile İlçe Kütüphanesi’ni ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Aktaş, ” Yeteri kadar sahip çıkamasak da Türkiye’ye örnek bir kütüphaneye sahibiz” dedi.

Yayınlama: 01.04.2016
388
A+
A-

Başkan Aktaş, Mart Ayı’nın son haftasının Kütüphaneler Haftası olması nedeni ile ilçe kütüphanesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

 

Ziyarette açıklamalarda bulunan Alinur Aktaş; “Yeteri kadar sahip çıkamasak da Türkiye’ye örnek bir kütüphaneye sahibiz. Bundan dolayı hem Kenan Bey hem de ekibini ziyaret edelim istedik. Kitapla bağımızı arttırdığımız, kitap okuduğumuz, kendimizi geliştirdiğimiz sürece hem ilçemizin hem de ülkemizin önünün açık olduğunu biliyoruz. Sizler aracılığıyla ilçe halkımıza çağrım şudur; her yaştan insanımız buraya geldiğinde çok sıcak ve nezih bir ortam olduğunu bilmelerini istiyorum. Hem çalışmalarını ve incelemeler, araştırmalar yapılabilecek hem de internet ortamında bilgiye ulaşılabilecek, kitap okunabilecek nezih bir ortama davet ediyorum. Buraya sahip çıkalım. Burada kitaplar derlenip düzenleniyor. Onların yaşatabilmeleri adına ne varsa ortaya koymaya çalışıyorlar. Kendilerini kutluyorum. Bizde İnegöl Belediyesi olarak kütüphanemize destek olmaya çalışıyoruz. İnşallah bu haftayı da vesile kılalım. Özellikle okul müdürlerimize ve öğretmenlerimize çağrım, çocuklarımızın ödevlerini yapabileceği, internet ortamının, dolu dolu kitapların da olduğu bir ortam var. Onlar da programlar yapabilirler. Kütüphane Haftası dolayısıyla meclis üyesi ve yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte ziyaret gerçekleştirdik. Kolaylıklar ve başarılar diliyorum” dedi.






 

Kütüphane Müdürü Kenan Kahraman ise; “Kütüphaneler Haftası ülkemizde tüm il ve ilçelerde kutlanıyor. Biz de 52.düzenlenen haftamızı ilçemizde değerlendirmeye çalışıyoruz. Okuyucularımızı, araştırmacılarımıza elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Onların kitap ihtiyaçlarını, kültürel ihtiyaçlarını karşılamaya gayret sarf ediyoruz. Misafirlerimiz de oluyor. Her yıl Kütüphane Haftamızda bizleri yalnız bırakmayan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Kendilerinin destekleriyle kütüphanemiz bu güzellikleri yakaladı. Kütüphanemizin bitişiğindeki arsa kütüphanemizin 2 bin m2’ye çıkmasına sebep oldu. Güzel bir mekan oluştu. Ayrıca kütüphanemizin çamaşır makinesini yenilediler. 60 bin koleksiyonumuz var. Çocuk kütüphanemizde 20 bine yaklaşan kitaplarımız var. Kitap koleksiyonu olarak da okuyucu olarak da çok iyi konumdayız. Ayrıca kütüphanemizde KPSS, üniversitesi sınavlarına hazırlanan arkadaşlarımızı da ağırlıyoruz. Bu da bize mutluluk veriyor. Sınavlarda kazananlar bizlere teşekkür edip; ziyaret ediyorlar. Bu da bize ayrı mutluluk veriyor. İllerde dahi çok az görülen bir mekan burası. Kütüphane Haftası vesilesiyle ilçe halkımızı davet ediyorum. Kendilerini bekliyorum. Basınımıza teşekkür ediyorum. Başkanımızın 3.dönemi, son dönemi. Benim de önümüzdeki yıl son dönemim olacak. Önümüzdeki yıl Kütüphane Haftasında özellikle bekliyorum” şeklinde konuştu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş