Ülkücülerden Türk bayraklı aşure

İnegöl Ülkü ocakları Üniversite masasının hazırladığı 1000 kişilik aşure Sani Konukoğlu Cami önünde vatandaşlara ikram edildi. Vatandaşlara ikram edilen aşurede Türk bayrağı simgesi bulunması gözlerden kaçmadı.

Yayınlama: 17.11.2014
745
A+
A-

Geleneksel hale getirilen aşure ikramına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler. Aşurenin Türk İslam dünyasındaki kanın son bulmasına vesile olmasını dileyerek bir konuşma gerçekleştiren İnegöl Ülkü Ocakları Üniversite Masası Başkanı Osman Baş, “Şu an içerisinde bulunduğumuz dünyevi olaylarda birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu kanaatindeyiz. Bizler İnegöl’de bu birlik ve beraberliğin var olduğunu göstermek istedik. İslam coğrafyasındaki kan, gözyaşı ve zulmün bitmesinde aşure gününün vesile olmasını temenni ediyoruz” dedi.

 

KERBELA ŞEHİTLERİNİ RAHMETLE ANIYORUZ






İnegöl Ülkü Ocakları olarak her alanda var olduklarını belirten Osman Baş konuşmasını şöyle bitirdi: Üniversiteli kardeşlerimizle hazırladığımız bu programı Ocak Başkanımız Yücel Erim’in ve yönetici arkadaşlarımızın büyük katkıları olmuştur. Bizler güzel İnegöl’ümüzün refahı için elimizden geleni en iyi şekilde yapacağız. Ayrıca üniversitede okuyan kardeşlerime emeklerinden dolayı teşekkür ederim. Belirtmeliyim ki ilim irfan yolunda yarınlarımızın hesaplarıyla oynayanlara müsaade etmeyeceğiz. Birleştirici gücümüz nifak tohumları ekenlere karşı duvar olacaktır. İnancımız keskin kırmızıçizgilerimiz nettir. Dün Başbuğumuz şu sözü söylerdi bizler ise bu gün haykırıyoruz ve diyoruz ki; ‘Türk devletinin yenilmez, zinde hayat gücü ve Türk milletinin teminatı ve istikbali gençliktir’. Ayrıca aşure gününün önemi bilinmesi gerekilen bir gündür. Sadece türlü yiyeceklerle yapılan tatlıya benzetilmesi gibi değildir. Eksiklerimiz çoktur ancak bu nesli ilerilere taşıyacak olanlarda bizleriz. O yüzdendir ki bunun önemini anlatan dinen gerekli olan el broşürlerimizi halkımıza özellikle çocuklarımıza dağıttık. İnegöl Ülkü Ocakları eğitim, kültür ve sosyal etkinliklerine devam edecektir. Bu vesile ile Muharrem ayının 10. gününde yaşanan Kerbela olayını bir kez daha hatırlıyor ve Kerbela şehitlerini rahmetle anıyoruz. Bütün İslam âleminin ve Muharrem ayını kutlar hayırlara vesile olmasını diliyorum.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş