Van Stk Referandum Kararını Açıkladı

Van Sivil Toplum Konseyi (Van STK) Başkanı Özhan Hakan, “15 Temmuzu iliklerimize kadar hisseden bir yapı olarak 16 Nisanda yapılacak referandumda Van Sivil Toplum Konseyi Bileşenleri olarak, Cumhurbaşkanlığı sistemine ‘Evet’ diyor, halkımızı da ‘Evet’ demeye davet ediyoruz” dedi.

Yayınlama: 16.02.2017
965
A+
A-

Şişli Öğretmenevinde düzenlenen programa Van STK temsilcilerinin yanı sıra kentte bulunan Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen de katıldı.

Burada konuşan Van STK Başkanı Özhan Hakan tüm oyunların farkında olarak referandumda ‘Evet’ diyeceklerini belirterek, “Bilinmesi gerekir ki bu bir yeni anayasa oylaması değildir. Bu mevcut anayasa içerisinde kısmı bir değişikliktir. Tüm oyunların bilincinde olarak ve 15 Temmuzu iliklerimize kadar hisseden bir yapı olarak 16 Nisanda yapılacak referandumda Van Sivil Toplum Konseyi Bileşenleri olarak, Cumhurbaşkanlığı sistemine ‘Evet’ diyor, halkımızı da ‘Evet’ demeye davet ediyoruz. Ama sadece ‘Evet’ demiyoruz aynı zamanda halkımızın da yoğun bir şekilde ‘Evet’ demesini bekliyor ve umut ediyoruz. Bu meyanda çeşitli çalışmalar yapacağımızı ve hep birlikte güçlü gelecek ve yeni bir anayasa için ‘Evet’ diyeceğimizi ifade ediyoruz. ” şeklinde konuştu.

“Bizi Şehit Ömer Halis Demirler ikna etti”






Referandumda niçin evet diyeceklerini ve nasıl buna ikna olduklarını da anlatan Hakan şunları söyledi:

“Bütün bu teknik detayları bir kenara bırakırsak, bizleri ‘Evet’ demeye kimler ikna etti. Bizleri darbecilerin karşısına çıkmak yerine ekmek kuyruğuna girenlere bakarak ‘Baba bu aldıkları ekmek bitmeyecek mi? Ondan sonra ne yapacaklar’ diyen ve Saraçhane’de şehit olan 15 yaşındaki Halil İbrahim Yıldırım ikna etti. Bizi ‘Evladım sana bir görev vereceğim. Ama şehit olabilirsin hakkını helal et’ diyen komutanına; ‘Komutanım söz konusu vatansa hakkım helal olsun’ diyerek ölüme giden Ömer Halis Demir ler ikna etti. Bizi bu vatan için namusu için gözünü kırpmadan meydanlarda canını feda eden ve şehit olan bütün 15 Temmuz kahramanları ikna etti bu bizim için asıl önemli olan unsurdur” diye konuştu.

“Ülkemizin geleceği için elimizden geleni fazlasıyla yapmalıyız”

Programda kısa bir konuşma yapan Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen de gerekirse ev ev dolaşarak halkın ikna edilmesi gerektiğini ifade ederek, “Teknik detaylara takılmadan şunu söyleyebilirim ülke olarak çok zor ve zahmetli bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte gerek STK olarak gerekse bireysel olarak üzerimize düşen görevi her zamankinde daha fazla bir aşk ve şevkle yerine getirmeliyiz. Bunu sadece kendimiz için değil çocuklarımız, geleceğimiz ve ülkemizin geleceği için elimizden geleni fazlasıyla yapmalıyız” dedi.

Program yapılan konuşmaların ardından verilen ikramlarla sona erdi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş