Yedi Hilal’den İHH’ya ziyaret

Yedi Hilal Derneği Başkanı Faruk Coşkun, İnegöl HH’yı ziyaret etti. Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Coşkun, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde İHH standına yapılan saldırıları da kınadı.

Yayınlama: 12.12.2015
479
A+
A-

YÜKÜMLÜLÜKLERİ ÜZERİMİZDEN ALIYOR

Ziyarette konuşan Faruk Coşkun; “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü bu vesile ile biz de ümmetin şefkat eli olan İnegöl İHH’yı Yedi Hilal derneği olarak ziyaret ediyoruz. İHH’nın çalışmalarını destekliyoruz ve beğeniyoruz. Bu anlamda da ümmetin birçok noktada bir çok yerde mazlumuna el uzatan yetimine sahip çıkan bir dernek belki de bizim üzerimizden farklı farklı mesuliyetleri, yükümlülükleri üzerimizden alıyor. Belki de bir takım bela ve musibetlerin bizimde üzerimize gelmesine mani oluyor. Cenab-ı Allah bu vesile ile şefkat ile muamele ediyor” dedi.

 






İNŞALLAH BU GENÇLER AKILLARINI BAŞLARINA DEVŞİRİRLER

Eskişehir’de yapılan saldırıyı kınadıklarını ifade eden Faruk Coşkun “Tabi ikinci olarak da hazır buraya gelmişken geçmiş günlerde yaşadığımız üniversitenin bir tanesinde İHH’nın standına bulunan arkadaşlarımız faşizan bir saldırıya maruz kaldı. Bu saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyoruz. Bu durumu da telin ediyoruz. Çünkü insanların fikirleri vicdanları hürdür. Bu şekliyle fikrini ifade eden insanlara, fikir özgürlüğünden bahseden bir grubun saldırması ve onları baskı altına alması, onlara mahalle baskısı oluşturması, şiddet uygulanması kabul edilebilecek bir durum değildir. Bu anlamda bu hareketi yapan gençlerimizin durumuna da biz çok üzüldük. Hakikaten çok üzücü bir durum. Yani kınanmasının yanında üzülebilecek bir durum. Kendi fikrinin dışında başka hiç bir fikre saygı duymayan, yaşama hakkı vermeyen bir zihniyetin ya da düşüncenin oluşmuş olması bir toplumda hakikaten sakat bir durum. Demek ki bu toplumun onarılmaya ihtiyacı var. Demek ki bu toplumun bir kesiminin tedaviye ihtiyacı var. Biz bu tür davranışları sergileyenleri hastalıklı zihniyetler olarak değerlendiriyoruz ve fikir ırkçısı diyoruz. Kendi fikrinden başla hiç bir fikri tanımayan benimsemeyen ve yaşam hakkı vermeyen bir zihniyet. Üzüldük tabi inşallah bunların tekrarı olmaz. İnşallah bu gençler akıllarını başlarına devşirirler. Umut ediyoruz bu arkadaşlar için de dua edeceğiz. “ ifadelerini kullandı.

 

BAŞIMIZA İLK DEFA GELMİYOR

Yapılan saldırının başlarına ilk defa gelmediklerini söyleyen İnegöl İHH Başkanı Fikret Bayram da; “İHH’nın başına ilk defa gelmiyor bu tür olaylar. Bursa’da da çokça yaşadık. Ufak tefek badirelerle atlatıldı. Ama şu son zamanlarda öğrenci kolektifleri grubu üniversitelerde yapılandı. Bu yapılanma sonrasında da hayatiyetlerini devam ettirebilmeleri fiziki güç kullanmaya dayalı. Bu tarz kaba kuvvete dayalı eylemler fikri yetersizliğin yansımasıdır. Aslında sevindirici bir tarafı da yok değil bu hadisenin. Yeryüzünde İslami hassasiyete sahip unsurları her zaman kaba kuvvet kullanmaya meyilli göstermeye çalışan zihniyete inat kendi kendilerini ele veren bir tutum bu yaşadığımız. Bu eylemi yapan gençlerin yönetim ve emniyet gücü ellerinde değil. Güç ellerine değilken bu kadarını yapanlar düşünsenize iktidar olduklarında neler yapabilirler. “ dedi.

 

Yollarına devam etmekten vazgeçmeyeceklerini söyleyen Fikret Bayram, şöyle devam etti: “Cenab-ı Allah bu genç kardeşlerimize akıl fikir versin. Okudukları yerler ilim yuvası olması gereken yerler. Bundan sonraki süreçte belki de bu hadise ile birlikte onlar da kendilerine bir çeki düzen verirler. Ama şunu da belirtmekte fayda var. Biz yolumuza devam etmekten vaz geçmeyiz. Bizim yönetim kurulu üyemiz Sinan Döngel’in bir sözünü de paylaşmak isterim. Rus bombardıman uçakları Suriye tarafındaki fırınımızı yok edince “abi onlar bir fırınımızı imha ediyorlarsa biz on fırın yapmak için mücadele ederiz” demişti. Bizim mantığımız budur. Ama gönül arzu eder ki fiziki müdahale olmadan fikir boyutunda kalan mücadeleyi benimser bu arkadaşlarımız. Bu vesile ile ziyaretinize dönecek olursak Eskişehir’de yaşanan elim hadiseyi dertlenerek kardeşlerini düşünen birilerinin olması bizler için sevindirici bir durumdur. Ziyaretiniz için teşekkür ederiz. Birçok sivil toplum kuruluşu ile bir olduğumuzu biliyoruz ama ortaya konulan bu tarz ziyaretler daha güzel oluyor”

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş