Yeni “Umut” merkezi

Umuteli Sosyal Yardım Merkezi yeni hizmet binası açılışı geçtiğimiz gün düzenlenen tören ile gerçekleştirildi. Açılış töreninde açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bugüne kadar 7998 ailenin müracaat ettiği yardım merkezinde, 2015 yılı itibariyle düzenli gıda yardımı alan aile sayısının 444 olduğunu ifade etti.

Yayınlama: 13.11.2015
494
A+
A-

Açılış törenine Bursa AK Parti Milletvekili Bennur Karaburun, Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Belediye Başkan Yardımcıları, çeşitli STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Açılışta açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Umuteli Sosyal Yardım Merkezi aracılığıyla yapılan yardım türleri; ev eşyası yardımı, düğün yardımı, gıda yardımı, kırtasiye yardımı, konfeksiyon yardımı, asker aile yardımı, Ramazan ayı gıda yardımı, yakacak yardımı, toplu sünnet, ev temizliği ve evde bakım hizmetidir. Sosyal yardım merkezimize bugüne kadar 7998 ailemiz müracaat etmiştir. 2015 yılı itibariyle toplam düzenli gıda yardımı alan aile sayısı 444’tür. Bu rakam zaman zaman yapılan incelemelerle artış ya da düşüş göstermektedir. İnegöl Belediyesi olarak gıda bankamız vasıtasıyla 2010-2015 yılları arasında 1385 ailemize gıda yardımı yapılmıştır. 2009 yılında faaliyet göstermeye başlayan Hanımlar El Emeği Çarşımızda ise 461 ev hanımımız evlerinde ürettikleri, el emeği göz nuru dantel, oya, kazak, eşarp, şal, patik, bebek giysilerinden oluşan ürünlerini bu merkezimizde satışa sunuyor, buradan elde ettikleri gelirlerle ev bütçesine katkı sağlıyorlar. 2015 yılında hizmete aldığımız bir sosyal yardım alanı olan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza evde bakım hizmeti dediğimiz özel hizmetlerle destek oluyoruz. Bu kapsamda bugüne kadar 7 ailemizin evine bakım ve onarım yapıldı. 20 ailemiz evde bakım hizmeti alıyor, bunlardan 15 tanesine düzenli olarak ev temizliği hizmeti veriyoruz. Bu güne kadar toplamda 56 ev ekiplerimiz tarafından temizlendi. İlçemizde yaşayan Suriyeli uyruklu vatandaşlardan 462 aile merkezimize kayıtlıdır. Bu ailelerimize giyim, eşya, gıda, yakacak gibi pek çok konuda imkânlarımız ölçüsünde yardımcı oluyoruz. Tüm bu yardım hizmetlerimizin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarımızla ortaklaşa yürüttüğümüz yardım faaliyetlerimiz bulunuyor. Somali, Arakan, Bosna Hersek, Suriye, Van ve Artvin Hopa’da dahil olmak üzere yurtiçi ve yurt dışında gerek doğal afetler sebebiyle gerekse savaşlar sebebiyle mağdur olan insanların yanında olmaya çalışıyoruz. Son olarak bu hafta içerisinde başlattığımız üniversite öğrencilerimiz için çorba ikramımızdan bahsetmek gerekirse; üniversite öğrencilerimize sabah 8.30 ile 10.00 saatleri arasında sıcak çorba ikram ediyoruz. Bu projeyi günlük 100 kişilik olmak üzere bütün yıl boyunca devam ettireceğiz” dedi.






 

RABBİM GÜCÜMÜZÜ, KUVVETİMİZİ ARTTIRSIN

AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun ise, “Sosyal yardım anlamında dinimiz gereği hepimizin birbirine yardım etmesi lazım. Ne kadar çok verirsek, o kadar çok bize geri geliyor. Bizde bu bilinçle elimizden geldiği kadar böyle sosyal faaliyetlerde bulunmaya çalışıyoruz. İnşallah Rabbim ziyadesiyle arttırır. Sadece kendi ülkemize değil, kendi ülkemizin dışındaki herkese yardımcı olmaya çalışan bir ülkeyiz. Rabbim gücümüzü, kuvvetimizi arttırsın. İnşallah hep birlikte güzel günlere gideceğiz. Emeği geçen, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

BİR CAZİBE MERKEZİDİR İNEGÖL

Son olarak açıklamalarda bulunan İlçe Kaymakamı Ali Akça İse , “İnsanın esas alındığı güzel bir faaliyetin açılışında beraberiz. Hepiniz hoş geldiniz. Ben konuşmalarımda sıklıkla çalışmanın öneminden bahsederim. Yine üretmenin öneminden bahsederim. Sosyal adaletin öneminden bahsederim, paylaşmanın öneminden bahsederim. Çünkü bu kavramların önemsendiği ve hayata geçirildiği ülkeler ya da bölgeler bir cazibe merkezi haline gelir. TV’lerde zaman zaman dramatik görüntüler izlediğimiz sahneler vardır. Medeni ülkelerde bu saydığım kavramların önemli olduğu ülkelere insanlar ulaşmaya çalışırken, bazen hayatlarını kaybederler. İnsan için gerçekten önemlidir çalışmak, üretmek ve paylaşmak. İlçemiz de bu noktada önemli gayretler sergilediğinden olsa gerek, bir cazibe merkezidir İnegöl. Ve nüfusu her yıl ortalama 6 bin civarında artmaktadır”

 

ALLAH’IN NİMETİNİ İNKÂRLA EŞ DEĞER TUTULMUŞTUR

“Şurası da bir gerçek ki, bizi yaratan rızık konusunda kimimizi, kimimizden üstün kılmıştır. Yani Allah kazancı, rızkı bazılarına daha fazla vermiştir. Ama peşinden de bir emir yüklemiştir. Kendisine fazla rızık çok verilenden, o kazançtan daha düşük olanlara vermek durumundadır. Bu Allah’ın bir emridir. Paylaşmak Allah’ın insanlara direk emridir ve bunu yapmamayı, Allah’ın nimetini inkârla eş değer tutulmuştur”

 

İNEGÖL’ÜN SERGİLEDİĞİ TABLO GURUR VERİCİ

“Paylaşmak neden bu kadar önemli biliyor musunuz? Eğer paylaşmazsanız, sosyal huzursuzluklar olur. Eğer paylaşmazsanız sosyal patlamalar olur. Tarihe baktığımızda gelir uçurumlarının olduğu dönemlerde büyük infiallerin olduğunu görürsünüz. İnegöl’ün bu konuda sergilediği tablo gerçekten gurur verici. İnsanlarımız bu konuda hassas” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş