Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projesi Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde bilimsel atölye çalışmalarıyla hayaller gerçeğe dönüşüyor.
Klasik eğitim kalıplarının dışına çıkılarak çocukların el becerilerini ve düşünme yeteneklerini katkı sağlamak maksadıyla merkez içinde kurgulanan atölye alanları, dokunarak ve yaşarak öğrenmenin en güzel örneği. BTM’deki ahşap atölye alanı çocukların ve gençlerin ufkunu açmanın yanı sıra informal eğitim anlayışına da yeni bir bakış açısı geliştirdi. 12 kişinin aynı anda atölye yaptığı ahşap alanı miniklerin olduğu kadar büyüklerin de ilgisini çekti.
Ahşap atölyesine özel kurgulanan faaliyetlerle çocukların psiko-motor becerilerinin, keşfetme duygularının, tasarım oluşturma yeteneklerinin gelişmesi ve ebeveynleri ile nitelikli zaman geçirmeleri hedefleniyor. 8-12 yaş arası çocukların aileleri ile iştirak ettiği ahşap atölyesinde 12 yaşından büyükler de kendi ahşap maketlerini tasarlıyor. Uygulamalı atölye çalışmasına katılanlar, ahşap hakkında bilgi sahibi olmalarının yanı sıra gündelik hayata sosyalleşmenin ve grup çalışmasının önemini kavrıyor.
Ahşap maketler tasarladılar
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde kurgulanan ahşap atölyesinde hayal etmenin sınırı yok. Atölye alanında orijinaline sadık kalarak tasarlanan mini bir torna, matkap ve kıl testere tezgâhları mevcut. Geride kalan yarıyıl tatili boyunca 750 bilim meraklısı “Ahşap Atölyelerini” deneyimleme fırsatı yakaladı.
Atölye çalışmalarına katılan çocuklar ve ebeveynleri onlarca farklı modeli hem tasarladı hem de üretim aşamasında kabiliyetlerini keşfetti.
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde katılımcıların tasarladıkları ürünleri hatıra olarak evlerine götürdüğü ahşap atölyesi her hafta sonu 4 farklı seans halinde günün belirli saatlerinde gerçekleştiriliyor. Ücretsiz gerçekleştirilen ve 40 dakika süren ahşap atölye çalışmasına katılmak isteyenler merkeze bulunan kayıt masasından kayıt yaptırabilir, ayrıntılı bilgi için http://www.bursabilimmerkezi.org/ web adresini ziyaret edebilirler.