Bgcden Basın Etik Ve Akreditasyon Kurulu

Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin 10 Şubat’ta yapılan genel kurulunda güven tazeleyen Başkan Nuri Kolaylı ile yönetim kurulu üyeleri Vali İzzettin Küçük’ü ziyaret etti.

Yayınlama: 16.02.2018
1.374
A+
A-

Tarihî vilayet binasındaki ziyarette, önümüzdeki 3 yıllık çalışma döneminde öncelikli hedeflerinin mesleki meselelerin çözümü için çaba harcamak olmaya devam edeceğini söyleyen BGC Başkanı Kolaylı, basın sektöründe yaşanan sorunların en büyük sebepinin kuralsızlık olduğuna dikkat çekti.

Sadece okuma yazma bilmenin gazetecilik için yeterli sayıldığını kaydeden BGC Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, “Gerçek gazetecilik, eğitim ve bilgi gerektirmesine karşın, günümüz şartlarında gazetecilik, isteyen herkesin kuralsızca yapabileceği bir iş durumunda. Oysa Türkiye’de, pek çok ülkede olduğu gibi, mesleklerle ilgili yasal düzenlemeler var. Herkes avukatlık ya da doktorluk yapamaz. Eczacılık, mühendislik, mimarlık, öğretmenlik, muhasebecilik eğitim gerektiren meslekler. Bu eğitimi veren fakültelerin diplomasına sahip olmak ve çeşitli yükümlülükleri yerine getirmek gerekir” dedi.

Geçtiğimiz hafta toplanan Bursa Gazeteciler Cemiyeti Genel Kurulunda bu meselenin ele alındığını ve “gazetecilikle ilgisi olmayanların veya şantajcı-çıkarcı habercilik yapanların” basın toplantılarına katılmalarının engellenmesi için komisyon oluşturma kararı alındığını kaydeden Kolaylı, şöyle devam etti:






“Yıllardır her fırsatta dile getirdiğimiz bu mesleki sorunumuzun en azından Bursa’da çözülnmesi için aralarında başta Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere kamu kurumları ile özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının yer alacağı bir Basın Etik ve Akreditasyon Kurulu oluşturacağız. Bu kurul düzenli olarak toplanarak, mesleğimizi temsil etmeyenlerin basın toplantılarına sızmalarını, gazeteci kimliğiyle iş takipçiliği veya şantajcı habercilik yapmalarını önlemeye çalışacak. Uygun gördüğünüz bir valilik temsilcisini kurulumuza bekliyoruz.”

Her meslek örgütünün kendi mesleğine sahip çıkması gerektiğini ve bu konuda Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından başlatılan çalışmayı destekleyeceğini ifade eden Bursa Valisi İzzettin Küçük ise, “Bu konuda en iyi değerlendirmeyi meslek örgütü olarak sizler yapabilirsiniz. . Mesleğinize sahip çıkmanız ve gazeteci veya haberci olmayanların toplantılarda boy göstermelerinin önlenmesi bizim açımızdan da önemli. Kurul için valiliğimizden görevlendirme yapacağız” dedi.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyelerinin çeşitli konulardaki sorularını da cevaplayan Vali İzzettin Küçük, Bursa’nın en büyük meselelerinin trafik, uyuşturucu, eğitim, çevre, sağlık ve Uludağ olduğunu, bu konuların tamamına yakınında mesafe kat ettiklerinin altını çizdi. Vali İzzettin Küçük şunları söyledi:

“Uyuşturucu konusunda çok önemli geri dönüşler almaya başladık. Orhaneli Nalınlar’daki Huzur Köyü mart ayında açılıyor. Yıldırım’daki de temmuz ya da ağustos ayında açılacak. Her şeyi hazır. 40- 50 kişiyi orada mart ayında tedavi ve rehabilite etmeye başlayacağız inşallah. 750 bin broşür bastırdık. Bütün ailelere uyuşturucuya farkındalık için dağıtıyoruz. Sağlık İl Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü vasıtasıyla ailelere ulaşacağız. Çocuğunuzun uyuşturucuya bağlandığını nasıl anlarsınız, bağlandığını anlarsanız ne yapacaksınız, nerelere müracaat edeceksiniz? Hangi kurumlarla irtibat kuracaksınız? Bu bilgilerin bulunduğu her ailede farkındalığın oluşması için hazırladığımız bir broşür. Yapılan araştırmalara göre ailelere büyük görev düşüyor. Uyuşturucuya başlamanın temel sebebi ailenin ilgisizliği, kayıtsızlığı, takip etmemesi ve değer vermemesinden kaynaklanıyor.”

Türkiye’de ilk ve tek bir çok özelliği olan Tamamlayıcı Tıp Merkezi’nin inşaatının da bitmek üzere olduğunu, yaz aylarında açılacağının müjdesini veren Vali Küçük, “15 ana bilim dalı olacak. Arı terapi, mezoterapi, sülük tedavisi olacak. Bursa’nın sağlık turizminde ismini parlatacak bir proje olacak. Türkiye’nin en iyi uzmanları bünyemizde olacak. Çekirge’deki Şehit Yarbay İlker Çevikcan Hastanesi ile aynı mekânda hizmet verecek” diye konuştu.

Vali İzzettin Küçük, Bursa’daki 475 mobese kamerasının yeniden devreye gireceğini hatırlatarak, “Bu yaz sistem tam anlamıyla tamamlanmış olacak. Her yönüyle mobeseler devreye girecek. Bazıları ise peyder pey devreye girmeye başladı” diye konuştu.

Bilindiği gibi mobese sistemleri 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından kısmen faaliyetine ara vermişti.

Bursa’nın trafik konusunda yüzde 15-20 oranında rahatladığını da kaydeden Vali Küçük, “Ana arterlere 50 civarında trafik polisi takviyemiz oldu. Trafikte rahatlama yaşamaya başladık. Yaza doğru trafikteki rahatlama yüzde 35’leri bulacak. Şu an yüzde 15 bir rahatlama var. Belediyenin bu konuda çok ciddi bir çalışması var. Yol tıraşlamaları, üst geçitler. Bunlardan bazıları trafik konusunda çok önemli. Bu çalışmalar sürüyor” şeklinde konuştu.

Ziyarete Başkan Nuri Kolaylı’nın yanı sıra Başkanvekili Fuat Kars, Başkan Yardımcıları Ahmet Akhan, Hakan Işıkkent, İhsan Altıkardeş, Genel Sayman Fikret Sönmez, Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Kundakçı, Ersin Yıldıran, Hüseyin Yeşilkavak, Mehmet Ali Ekmekçi, Ali Atmaca, Cemal Ekentok, Mesut Demir, Musa Öztürk, Necat Kırbulut ve Genel Sekreter Sinan Tunç yer aldı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş