Bursaya 3Üncü Üniversite Geliyor

Bursa’ya 3’üncü üniversite Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO) tarafından kazandırılacak.

Yayınlama: 04.10.2017
1.063
A+
A-

Bursa’da 4 yıllık süreçte 40’a yaklaşan makro projeyle hizmet çıtasını çok daha yükseğe ulaştırdıklarını belirten BTSO Başkanı İbrahim Burkay, TEKNOSAB ile birlikte BTSO Üniversitesini de Bursa’ya kazandıracaklarını söyledi. Dünyanın sayılı üniversitelerinden biri olacağını belirten Burkay, “BTSO Üniversitesi TEKNOSAB’ta devreye girecektir. Burası ileri teknoloji üniversitesi olacak. Tamamen Bursa’nın önümüzdeki 50 yılına yön verecek ileri teknolojiler üzerine yoğunlaşan bir merkez olacak. Mükemmeliyet ve Ar-Ge merkezleriyle birlikte bu üniversite inşallah dünyada sayılı üniversitelerin arasında yer alacaktır. Böyle bir üniversitenin temelini atıyoruz. Çünkü ticari bir kaygısı olmayan, tamamen Türkiye’nin ve Bursa’nın önümüzdeki süreçte dünya ekonomisindeki gücünü arttıracak hem de mevcudiyetini sürdürecek olan tüm projelerin şekilleneceği merkezlerin başında yer alacak” dedi.

Uluadağ Üniversitesinin araştırma üniversiteleri içerisinde ilk 10 okul arasında olmadığını ancak yedeklerin içinde olduğunu vurgulayan Burkay, “En son 15 üniversite içerisinde Uludağ Üniversitesi var. Ben bunu önemsiyorum. Kolay değil ilk 10 üniversite içerisine girmek. Çünkü Uludağ Üniversitesi araştırma kimliğinde kurulmuş bir üniversite değil. 75 bin talebesi olan, kasaba gibi bir yer. Buranın aynı zamanda ilk 15 içerisinde araştırma üniversitesi kimliğine kavuşturulması, 3’üncü nesil üniversite kimliğine uygundur. Orta yüksek ileri teknoloji dediğimizde firmaların ilk sordukları üniversitelerdir. O yüzden Bursa’da almamız gereken çok mesafe var. Uludağ Üniversitesi ve bizim kuracağımız ileri teknoloji üniversitesi ile birlikte bu bahsetmiş olduğumuz hedeflere hizmet edecek önemli yapılardır” diye konuştu.

TEKNOSAB’ta kamulaştırmaların tamamının bittiğini ifade eden Burkay, “Şuanda alt yapı ihalelerini yaptık. 2018 sonunda orada ilk fabrikalarımızın bacası tütmeye başlayacak. Yüksek teknoloji üniversitesini de bu bölgeye yapacağız. Lojistik köyü ile Ar-Ge teknolojik mükemmeliyet merkezleriyle inşallah buradaki sektörler arasındaki iş birliğini de arttıracak önemli merkez konumuna gelecek. Bunlar baktığımızda Türkiye’nin ileri teknolojilerdeki üretimini ve ihracatını arttıracak en önemli merkezlerden birisi olacak. Bursa’nın toplam ihracatında orta yüksekli teknolojiler yüzde 52’yi kapsamaktadır. İnşallah bunu ileri teknolojilerde de yüzde 8’leri yakalayarak yüksek teknolojilerdeki ihracat gücünü arttırmayı hedefliyoruz. Bu anlamda 2023 ve 2053 hedeflerinde yüksek teknolojinin önemini hepimiz çok iyi biliyoruz. Bunlarda tabi ki uluslararası teknoloji şirketlerinin bölgemize girerek yatırım yapması hem de kendi yerel yatırımcıların artmasıyla mümkün olacaktır. Bursa da bu konumda en önemli merkezlerden bir tanesi” şeklinde konuştu.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş