Buskiden Enerjiye Dev Yatırım

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, alt yapı ve sağlıklı içme suyunun yanı sıra enerji yatırımlarıyla da adından söz ettiriyor.

Yayınlama: 07.09.2017
958
A+
A-

Enerji alanında pek çok yatırım gerçekleştirdiklerini belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, bugüne kadar 10 milyon 500 bin kilovatsaatlik elektrik ürettiklerini söyledi. Enerji yatırımlarını “hidroelektrik”, “rüzgar” ve “güneş” enerjisinden yararlanarak hayata geçirdiklerini vurgulayan Çetinavcı, “Kurulum maliyeti 2 milyon 200 bin TL’den meydana gelen Dobruca DO deposunun çıkışındaki hidroelektrik santrali ile kurulum maliyeti 4 milyon 590 bin TL olan Hüdavendigar D13 su deposunun çıkışındaki hidroelektrik santralinden yıllık ortalama 8 milyon 500 bin kWh’lık enerji üretmekteyiz. Eylül 2017’de devreye almayı planladığımız, Dobruca D12-2 su deposunun çıkışındaki hidroelektrik santralinden ise yıllık tahmini, 3 milyon kwH’lık elektrik üretmeyi hedefliyoruz. Görükle D46 su deposu çıkışında bulunan toplam kurulu gücü 250 kW olan 890 bin TL’lik kurulum maliyetli güneş enerjisi santralinden bugüne kadar 536 bin kWh elektrik enerjisi ürettik. Kurulum maliyeti 149 bin TL olan toplam kurulu gücü 30 kW’lık Doğu Atıksu Arıtma Tesisi’nde yer alan güneş enerjisi santralinden Kasım 2016’dan bu yana 30 bin kWh’lık enerji elde ettik. 427 bin TL’lik yatırımla Haziran 2014’te hayata geçirdiğimiz toplam kurlu gücü 130 kW olan Batı Atıksu Arıtma Tesisi’nde kurulu güneş enerjisi santralinden ise bugüne kadar 516 bin kWh enerji ürettik” diye konuştu.

Mudanya Tepedevrent su deposu yanında 1 milyon 470 bin TL’lik yatırımla kurmayı planladıkları rüzgar elektrik santralinin test üretim aşamasında olduğunu belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Dobruca D12-2 su deposu yakınındaki kurulu gücü 250 kW’lık güneş enerjisi santrali, Yenişehir Atıksu Arıtma Tesisi’nde kurulması hedeflenen 500 kW’lık güneş enerjisi santrali ile Doğancı Barajı’nda kurulu gücü 1000 kW olan güneş enerjisi santralinin etüt aşamasında olduğunu belirtti.

İnegöl içme suyu isale hattı üzerinde Ulupınar Deresi Elmaçayır Köyü’nden başlayıp 7 kilometrelik güzergah boyunca uzanan hat üzerinde üç adet hidroelektrik santrali kurmayı hedeflediklerini vurgulayan Çetinavcı, bu santrallerden yılda yaklaşık 10 milyon kWh’lık enerji üretmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş