Dündar: Bursanın 24 Saat Yaşayan Meydanı İçin Simitçilerin Bile Görüşünü Alıyoruz

Osmangazi Belediyesi, şehrin merkezinde 120 milyon lira kamulaştırma yaparak 40 dönümlük alanda 24 saat yaşayan yeni bir meydan inşa ediyor. Yakında görücüye çıkacak olan Santral Garaj’daki Osmangazi Meydanı Kentsel Tasarım Projesi’nin altında 3 kat otopark olacak ve trafik çilesine de çözüm sağlayacak.

Yayınlama: 04.03.2018
1.221
A+
A-

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar İHA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyenin hemen yanıbaşında inşa edecekleri Osmangazi Meydanı Kentsel Tasarım Projesi’nin çok fonksiyonlu olacağını belirterek, “Vatandaşlar ve STK’ların görüşleri doğrultusunda meydanın altını 3 kat otopark olarak planladık. 40 dönümlük bir alanda kamulaştırmaları büyük oranda tamamladık. Meydanda sosyal kültürel ihtiyaçlarının karşılanacağı dükkanlar olacak. Santral Garaj 24 saat açık olan bir yerdi. Gece yarısı dahi Nilüfer’den Yıldırım’dan Gemlik’ten vatandaşın gelip çorba içeceği, köfte yiyeceği mekanlar olacak. Bunun yaşayacağı bir meydan yapılması gerekiyordu. Ufak ölçekli bir kaç dükkan olması lazım. Çok fazla yapılaşma olmadan 24 saat yaşayan bir meydan inşa edeceğiz. Tabi bu meydan da rast gele kişilere bırakılmayacak. Belediye binası yanında, caminin yeri üst tarafa doğru yeni bir mimari ile yapılacak. Tiyatro, kültür merkezi tarzında bir yapı olacak” dedi.

Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, tüm siyasi partiler ve meclis üyeleri, sokaktaki vatandaştan hatta simitçiden dahi görüş aldıklarını hatırlatan Başkan Dündar, “Kent Meydanı’na stant kurduk. Yüzlerce kişiye sorduk. Bunları kameraya kaydettik. Hiç bir şeyi kafamıza göre yapmadık. Görüş ve fikrini almadığımız kimse kalmadı. Anketler yaptık. Önemli olan ortak akıldır. Bir simitçi simit satıyordur. Ne istiyorsun dediğimizde onun düşüncesi çok önemli. Çünkü sürekli olarak orayı gözlemleyen, kimin hareket halinde olduğunu, ne ihtiyacı bulunduğunu, sıkıntısını görüyor. Ortak akılla mimari projesini çalıştırıyoruz. Yakında ortaya çıkacak” dedi.

Bursa’nın ihtiyacı ve Bursalının taleplerinin kendileri için önemli olduğunu kaydeden Dündar, “Orası sadece Osmangazi’nin değil 3 milyon kişinin de meydanı olacak. Çünkü bütün Bursalılar oradan geçer. Onun bir talebi vardır. Onların tümünün talebini göz önüne alarak yapıyoruz. Otopark düşüncesi de bunun bir eseridir. Vatandaş oraya gelip aracını park edecek. Şehir merkezine, Ulucami’ye, Kent Meydanı’na, Valilik, adliye ve






Merinos’a yürüyerek gidebilecek. Şehir merkezinin yayalaştırılması, araç yoğunluğunun azaltılmasına katkı sağlayacak da bir proje olacak. Bu yaz temelini atacağız. İnşaat süresi ihale sonrası ortaya çıkar. Önemli olan inşaata başlamak. En zor kısmı vatandaşla görüşüp orayı elde etmekti. Orası çok hareketli, ticari yönü yüksek bir yer. Vatandaş orasını satsa bile kiracı çıkmak istemedi. Herkesle anlaşarak orasını boşalttık ve devam ediyoruz. Bundan sonra da bölgenin tümünü hedef alarak bir kısmı kamulaştırılacak, mahkeme süreci devam eden yerler var. Bursanın merkezini Osmangazi Meydanı’nı inşa ederek şehrin dönüşümüne katkıyı sağlamış olacağız” diye konuştu.

Öte yandan tüm alan kamulaştırılıp yıkılırken, Osmangazi Belediyesi’nin hemen karşısındaki 5 katlı binada yüzde 98 mülklerin anlaşmayla belediyeye geçtiği, 15 metrekare bir yazıhanesi bulunan bir kişinin itirazı yüzünden binanın yıkılamadığı öğrenildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş