Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde otistik ve down sendromlu çocuklar için uygulanan atlı tedavi programının 2017-2018 yılı eğitim dönemi başladı.
Osmangazi Belediyesi’nin uyguladığı en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan, otistik ve down sendromlu çocuklar, atlı tedavi eğitim programının yeni eğitim dönemi başladı. Osmangazi Belediyesi tarafından 7 yıldır ücretsiz olarak sürdürülen ve yoğun ilgi gören at biniş programları, engellilerin özgüven kazanmalarına yardımcı oluyor. Özel olarak seçilip yetiştirilmiş atların kullanıldığı terapi programında otistik rahatsızlığı bulunan çocuk ve yetişkinler, hafta içi 4 gün ve 3 grup halinde düzenli olarak ata biniyor. Eğitim programından, 12 ayrı grupta 120 kişi faydalanacak. Atla terapi ve biniş eğitim programına katılan bireyler, özellikle sosyalleşme konusunda önemli gelişim gösteriyor. Ayrıca atlı tedavi eğitim programına katılan engelli bireylere yılsonunda sertifika veriliyor.
Engelli bireyler atla biniş ile sosyalleşiyor
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, vatandaşların talepleri doğrultusunda 7 yıldır ücretsiz olarak gerçekleştirdikleri atla tedavi ve biniş eğitim programına katılan bireylerin özellikle sosyalleşme konusunda ciddi bir gelişim gösterdiklerini söyledi. Başkan Dündar, “Bu tür çalışmalar, belediye hizmetlerinin dışında kalan ancak, toplumun ihtiyacı olan hizmetler. Belediye olarak bu tür ihtiyaçlara asla duyarsız kalmıyoruz. Bu proje sayesinde hem otistik vatandaşlarımız tedavi oluyor, hem de tesis daha etkin ve aktif kullanılmış oluyor” diye konuştu.
Başkan Mustafa Dündar, özellikle Otistik Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi’nden ve ilköğretim okullarından öğrencilerin katıldığı eğitimlerin, yağışlı ve soğuk havalarda kesintiye uğramaması için kapalı manej yaptıklarını belirterek, “İnşa ettiğimiz kapalı manej ile atla biniş tedavileri 4 yıldır kesintisiz şekilde sürüyor” dedi.