Fetih Şenlikleri Heyecanı Başladı

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 14.’sü düzenlenecek olan Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri için hazırlıklar başladı.

Yayınlama: 05.03.2018
1.130
A+
A-

Bursa’nın fethinin 692’inci yılında gerçekleştirilecek olan Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri’nin hazırlık toplantısı Merinos Tren İstasyonu’nda yapıldı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Öğretim Üyesi Yusuf Oğuzoğlu, belediye başkan yardımcıları, belediye birim müdürleri ve şenliklere destek veren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, fetih şenliklerinin düzenledikleri etkinliklerden en kapsamlısı olduğunu belirterek, “Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri’nin bu yıl 14.’sünü gerçekleştireceğiz. Her yıl çıtayı biraz daha yükseltiyoruz. Fetih şenlikleri, sadece Osmangazideğil, tüm Bursa’yı kapsayan bir etkinlik. Şenlikler kapsamındaki sempozyum, bu etkinliğin en önemli konusu.Bu yılın konusu Yavuz Sultan Selim dönemiolarak belirlendi. Uluslararası Tarihi Kent Koşusu, Avrupa Atletizm Birliği tarafından en üst düzey olan 5 yıldız kategorisine layık görüldü. Tarihi bir aks içerisinde koşulan bu yarış ile Bursa’nın tarihi güzelliklerinin de tanıtımını yapıyoruz. Her yıl olduğu gibi Bursa’da Nisan Ayı tam bir festival havasında geçecek” dedi. Dündar, Panorama 1326 Fetih Müzesi’nin açılışını da fetih şenlikleri kapsamında gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydetti.Dündar, bu yıl köy kınası için Dürdane, köy düğünü için de Gündoğdu mahallelerinin belirlendiğini sözlerine ekledi.

Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Öğretim Üyesi Yusuf Oğuzoğlu da, fetih şenlikleri kapsamında düzenlenen sempozyumda bu yılki konusunun Yavuz Sultan Selim Dönemi olduğunu belirtti. Sultan Selim dönemiyle ilgili çok önemli bildiriler ve makaleler hazırlandığını ifade eden Oğuzoğlu, “Sultan Selim Dönemi hem genel olarak ele alınacak, hem deo döneme ait Bursa çalışmaları işlenecek. Bursa ile ilgili 5-6 makale olacak. Ayrıca Mısır seferi, mukaddes emanetlerin teslimi ve halifelik konusu gibi gelişmeler sempozyumda detaylı olarak anlatılacak. Sempozyum ve köy kitapları da hazırlanmış olacak” diye konuştu.






Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri, 6 Nisan tarihinde Yavuz Sultan Selim Dönemi sempozyumu ile başlayıp, 22 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek olan rahvan atları koşusu ile son bulacak. Şenlikler kapsamında gerçekleştirilen Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu ise 15 Nisan Pazar günü koşulacak.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş