İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen yolsuzluk ve terör soruşturmaları kapsamında, İBB Meclisi İştirakler ve Bağlı Kuruluşlar Komisyonu Başkanı Ertan Yıldız gözaltına alındı. Bu gelişmeyle birlikte, soruşturma çerçevesinde gözaltına alınanların sayısı 88’e yükseldi.
Soruşturma kapsamında, Yıldız ve şüpheli Süleyman Atik’in, Capacity AVM’nin sahiplerinden 5 milyon Euro rüşvet talep ettikleri, aksi takdirde AVM’ye depreme dayanıksızlık kararı aldıracakları tehdidinde bulundukları iddia ediliyor. Müştekilerin bu talebi reddetmesi üzerine, belediye tarafından AVM’ye 197 milyon lira para cezası kesildiği öne sürülüyor.
Ertan Yıldız’ın, soruşturma hakkında bilgi sahibi olduktan sonra cep telefonunu eşinin çantasına koyarak polis takibinden kaçmaya çalıştığı ve oturduğu sitenin farklı bir kapısından çıkarak yakalanmaktan kurtulduğu iddia edildi. Daha önce yurt dışı yasağı bulunan Yıldız’ın, illegal yollarla yurt dışına kaçtığı da ileri sürülüyor.
Soruşturma kapsamında, halen firari durumda olan 17 şüphelinin bulunduğu ve 7 şüphelinin yurt dışına kaçtığı tespit edildi.