Gürsunun Zeminine Bardaktaki Su Benzetmesi

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, “Gürsu’nun zemini bardakta sallanan su gibidir” benzetmesi yaptı.

Yayınlama: 09.03.2017
1.262
A+
A-

Belediye meclis salonunda düzenlenen “Gürsu’da deprem gerçeği” konulu konferansta konuşan Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, Gürsu’nun deprems riski en yüksek ilçelerden birisi olduğuna dikkat çekerek, “Bu bölgede oluşacak depremlerden en fazla etkilenecek olan ilçelerden bir tanesi Gürsu’dur. Bunun sebepleri fay hattına olan yakınlıklar, zeminin özellikleri, sıvılaşma alanlarının çok olmasından kaynaklanıyor. Deprem riskini belirleyerek alınacak tedbirlerle belediye işbirliği konusunda çalışmamız olacak” dedi.

Gürsu’nun sadece Bursa’da değil, İstanbul Bölgesi’nde de meydana gelecek bir depremde etkileneceğinin vurgulayan Er, “1505 yılında İstanbul’un küçük kıyameti vardır. İstanbul’da olan bu depremden Avrupa bile etkilenmiştir. Olabilecek bir depremde Gürsu’nun etkilenmemesi mümkün değildir. Bir bardak su alın elinize masanın üzerine koyun, masayı sallayıp bıraktığınız zaman nasıl masa dursa bile bardaktaki su sallanmaya devam ediyorsa Gürsu’nun zemini de öyledir” diye konuştu.

GÜRKUT canlandırıldı






Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, ilçe olarak deprem bölgesinde olduklarını, gerekli tedbiri almak için çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Gerek kentsel dönüşüm, gerekse vatandaşlarımızı bilgilendirmek için programlar yapıyoruz. Bugün de bunlardan birini gerçekleştiriyoruz. Halkımızı deprem bilinci ile yaşaması gerektiğini anlatıyoruz. Kentsel dönüşüm bireysel anlamda başladı. 1 buçuk yıl içerisinde yaklaşık 200 bina yıkılarak yeniden inşa ediliyor. Özellikle Yeni Doğan Bölgesi’ne öncelik veriyoruz. Çünkü diğer mahallelerdeki yapıların yüzde 60’ı 1999 depreminden sonra yapıldığı için onlar biraz daha sağlam ve kullanılabilir durumdalar” ifadelerini kullandı.

1999 depremi sonrası kurulan Gürsu Arama Kurtarma Derneği (GÜRKUT) tekrar canlandırdıklarını ifade eden Işık, “GÜRKUT’u daha geliştirdik. Profesyonel olarak yapan bu işi yapan arkadaşlarımızın yanı sıra bir de gönüllü arkadaşlarımız var. Yaklaşık 50 gönüllü arkadaşımıza eğitimler veriyoruz. Muhtemel bir depremde yaralılara daha kolay ulaşmak için altyapı çalışmalarımız devam ediyor” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş