Mersin’de 2016-2017 eğitim öğretim yılının 1. döneminin sona ermesinden dolayı bütün okullarda öğrenciler karnelerini alırken, kentte geçici eğitim merkezlerinde eğitim gören Suriyeli çocuklarda karnelerini aldı. Bu yıl kentte 19 bin Suriyeli çocuk karne almanın sevincini yaşadı.
Bursa’da, taciz ettiği iddiasıyla komşusunu öldüren genç kadının 4 çocuğundan birinin, öldürdüğü kişiden olduğu DNA raporu ile kesinleşti. Bunun üzerine kadının kocası, çocuğu kabul etmeyip, anneannesine teslim etti.
Uluduağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü doktorları, kolon kanserinin tedavisinde yeni bir bileşik bulundu. Türk akademisyenlerin buluşu olan ve hayvanlar üzerinde olumlu sonuçlar elde edilen bileşik, gönüllü insanlar üzerinde denendikten sonra eczanelerdeki yerini alacak.
Afyonkarahisar’da 112 Acil Servis ekipleri vakalara giderken, zamana karşı verdikleri çabanın yanında bir de karlı yollarda, zorlu doğa koşullarına karşı mücadele veriyorlar.