İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi, açılması için gün sayıyor. İnegöl Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, 2017 yılında 336 adet kedi ve köpek kısırlaştırılırken, 258 hayvanı ise yeni sahibine kavuşturdu.
İnsanlar kadar hayvanlarında korunması ve ihtiyaçlarının karşılanması yönünde çalışmalarına aralıksız devam eden İnegöl Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, 2017 yılı içerisinde ortaya koyduğu hizmetleri ile can dostların her zaman yanında oldu. Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak 2 veteriner hekim ve 7 yardımcı personel ile tüm can dostları için çözüm odaklı çalıştıklarını belirten İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Zaman gözetmeksizin çalışan veteriner müdürlüğü ekipleri 2017 yılı içerisinde 2 bin 240 şikayeti ivedi bir şekilde çözüme kavuşturdu. Ayrıca, merkezimizde 336 kedi ve köpek kısırlaştırılarak tüm aşıları yapıldı. Can dostlarımıza küpe ve çip takılarak alındıkları ortama bırakıldı. 203 köpek ve 55 kedi ise yeni sahiplerine kavuştu. Yabani hayvanlara da merkezimiz kucağını açmaktadır. Bu manada şimdiye kadar leylek, kartal, çakal, ayı, su kuşu gibi yabani hayvanların her türlü tedavisini de gerçekleştirdik” dedi.
Can dostlarının modern ve konforlu bir mekan olacak Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezini çok yakın zamanda açılışını gerçekleştireceklerini belirten Taban, “Şu an hizmet veren Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezini 29 Aralık 2007 tarihinde hizmete açmıştık. 2016 Aralık ayında temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz yine Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi Projemizi çok önemsiyoruz. Doğayla iç içe, yeşillikler içerisinde şehrin kuzey batısında, yeni İnegöl’ün üst kısmında şehri de asla etkilemeyecek bir yerde konuşlandırdık. 2 etaplı olacak projenin birinci etabı 6 bloktan oluşuyor. Bin 170 metrekare inşaat alanına sahip alanda, idari bina, hayvan hastanesi, köpek tedavi ünitesi, kedi evi, yavrulu hayvan tedavi ünitesi ve şehrimizde bazen göze çarpan başıboş atlar için de at ahırı mevcut olacak. İleri bir tarihte yapılması düşünülen ikinci etapta ise, birinci etaba ilave olarak 680 metrekare alan mevcut olacak. Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan Hibe olarak 538 bin 400 lira alındı” şeklinde konuştu.