İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İNESMEK) ara dönem sertifika töreni Perşembe akşamı yapıldı. 25 farklı branşta 46 grupla eğitim alan 772 kursiyere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaları takdim edildi.
2011 yılında 14 branşla yola çıkan İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları, bugün 56 branşla eğitim öğretimini sürdürüyor. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği İNESMEK’in 2017-2018 eğitim öğretim yılı ara sertifika töreni Perşembe akşamı Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi Salonunda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alper Taban ile İnegöl protokolünün de katılım gösterdiği törende, 46 grupla 25 farklı branşta eğitim alan 772 kursiyer, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını aldı.
Sertifika töreni, İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun gösterisi ile başladı. Halk Dansları topluluğunun gösterisi ilgiyle izlenirken, ekibin performansı salondakilerin beğenisini topladı. Ardından Belediye Başkanı Alper Taban kürsüye çıkarak salondaki vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.
“Belediyecilik sadece alt yapı yapmak değildir”
Başkan Taban, Belediyecilik sadece yol ve alt yapı yapmaktan ibaret olmadığına vurgu yaptığı konuşmasında; “Sanki bu akşam düğünümüz var. Burayı hınca hınç doldurdunuz. Hepinize teşekkür ediyorum. 2011 yılında başlayan İNESMEK serüveninin bugün geldiği noktayı şuan hep birlikte görüyoruz. Birazdan kursiyerlerimize aldıkları eğitim neticesinde hak ettikleri sertifikaları takdim edeceğiz. Belediyecilik sadece alt yapı yapmak, içme suyu getirmek, imar işleri yapmak, yollar yapmaktan ibaret değil. İnsanlara dokunabiliyorsanız, insanların gönüllerine girebiliyorsanız, onların hayatlarına değer katabiliyorsanız belediyecilik o zaman bir anlam ifade edebiliyor” dedi.
İNESMEK kursiyerlerinin çok heyecanlı ve istekli olduğunu da kaydeden Taban; “Burada gerçekten çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Göreve başladıktan sonra İNESMEK kursiyerlerini zaman zaman ziyaret ettik. Kursiyerlerimizin çok istekli olduğunu, heyecanlı olduğunu görüyoruz. Özellikle bu yeni binayla beraber, fiziki imkanların iyileşmesiyle beraber hizmet almak isteyen hemşerilerimizin arttığını gördük. Burada mevcut sınıflarımızı daha nitelikli hale getirebilmek için çok ciddi bir tadilat yaptık. Eski binalarımıza göre çok çok iyi bir noktaya getirdik. Beraberinde şunu gördük; sunmuş olduğunuz imkanları arttırdığınızda bunu talep eden insan sayısı da otomatik olarak artıyor. Bu salonda binayı kullanmaya başladığımızdan itibaren pek çok etkinlikler gerçekleştirdik. Ben müzede yaptığımız programları da hatırlıyorum. 200 kişilik salonda zaman zaman koltukların dolmadığı programları da gördük. Burada güzel bir mekan oluşturduğumuzda vatandaşlarımızın geldiğini gördük. Biz daha büyük salonlar oluşturabilmek adına planlamalarımızı yapmaya gayret ediyoruz. Belki bu pratikte hemen 3-5 ayda olabilecek bir şey değil ama demek ki biz bu iyileştirmeleri yaptığımızda vatandaşlarımız katılım gösterecekler” diye konuştu.
“Mesleki anlamda da katkı sağlamamız lazım”
Alper Taban, İNESMEK’te 2011 yılında faaliyete başlandığında branş sayısının 14 olduğunu da hatırlatarak şöyle devam etti: “Bugün 56’ya ulaştık. Sizlerin de burada bizlere önereceğiniz, şu kurs olursa daha iyi olur dediğiniz her ne varsa bunları da muhakkak suretle sürece dahil ederiz. Önemli olan burada kişilerin gelişimine katkı sağlayabilmek. Sadece kişisel gelişim değil, mesleki anlamda da katkı sağlamamız lazım. Çünkü işsizlikle ilgili konuyu ele aldığımızda şunu görüyorum; bir tarafta işveren var, bir tarafta iş arayanlar. Ancak işverenin aradığı nitelikler iş arayanlarda olmadığı için bunlar birbirleriyle örtüşmüyor. Bizler de burada onların hem kendilerine katkı sunabilmek, beraberinde meslek sahibi olmalarını sağlamak adına onları buluşturmuş oluyoruz. Bunlardan çok çok iyisini yapacağımızın da altını çiziyorum. Burada olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.”
Sertifikalarını protokol üyelerinden aldılar
Başkan Taban’ın konuşmasının ardından, tüm kursiyerler gruplar halinde sahneye davet edildi. Törende; Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayara İşletmeciliği, Ofis Programları Kullanımı, İleri Excel Geliştirme ve Uyum Eğitimi, İngilizce Seviye A1, Arapça Seviye A1, Hasta Kabul İşlemleri, Bilgisayar Destekli Proje Çizimi(AUTOCAD), Standart Türk Klavyesi, Türk İşaret Dili, Diksiyon, İş ve Sosyal Hayatta İletişim, Föncü, Makrame Sarkaç Yapma, Dekoratif Deri Yastık Dikimi, Çuval Çiçek Yapma, Aliminyum Kabartma, Drapaj Tekniği ile Kadın Etek Dikimi, 2-6 ve 6-12 yaş Çocuk Elbise Dikimi, Hurç Dikimi, 6-12 Yaş Çocuk Etek Dikimi, Şal Etol Dikimi, Kadın Elbise Dikimi, İğne Oyası ve Pastacı Çırağı alanlarında eğitim alan 772 kursiyere sertifikaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.