İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu(İTSO-KGK)üyeleri, Orhangazi’de kadınların iş yaşamına kazandırılması için çeşitli kurslar düzenleyen Gönüllü Evi’ni ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ziyaret sırasında, projenin en büyük destekçisi olan Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’da Gönüllü Evi’ne giderek İTSO-KGK üyeleri ile görüştü.
İTSO-KGK’nın ziyaretinden memnun olduğunu söyleyen Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, kadınların ekonomik hayata katkı sunmaları için Gönüllü Evi projesine her türlü desteği verdiklerini söyledi. Çağlayan, “Orhangazi’deki kadınlarımızın el emeklerini değerlendirebilmeleri için bu projeyi çok önemsiyoruz. Kadınlarımız ekonomik açıdan güçlendikçe ülkemiz daha da iyi noktalara gelecektir” dedi.
Ziyarette konuşan Orhangazi Gönüllü Evi’nin kurucusu Berrin Tuğrak ise ev hanımlarının aile ekonomisine katkı sunmalarını sağlamak amacıyla yola çıktıklarını söyledi. 8 Mart 2011 tarihinde tek atölye ile işe başladıklarını söyleyen Tuğrak, günümüzde 10 atölyede hizmet verdiklerini belirtti. Kadınlara meslek edindirmek, öğrendikleri mesleklerden para kazanmalarını sağlamak için bir araya geldiklerini söyleyen Tuğrak, “Seramik, resim, mefruşat, dikiş, kırk yama, çini, iğne oyası, Antep işi, boncuk işleme, Trabzon işi hasır örme, tel kırma ile kadınlarımıza ulaşma gayreti içindeyiz. Unutulmaya yüz tutmuş el sanatları atölyelerimizi açmaya devam edeceğiz. Hedefimiz Gönüllü Evlerini her mahalleye açmak, daha çok kadınımızı meslek sahibi edebilmek ve ekonomik yönden güçlendirebilmek. Çalışmalarımızda en büyük destekçimiz Orhangazi Belediye Başkanımız Sayın Neşet Çağlayan oluyor” dedi.
“Kadınlar aktif olarak iş hayatına girmeliler”
İTSO-KGK Başkanı Müfide Karaduman da Türkiye’nin daha müreffeh olması için kadınların ekonomik faaliyetler yapması gerektiğini söyledi. İTSO-KGK olarak kadınların iş yaşamına girmelerini kolaylaştırmak için bir dizi çalışma yaptıklarına vurgu yapan Karaduman,“İnegöl’de 2 yıldır bu amaç için kadın Girişimciler Şenliği düzenliyoruz. Şenliğimizin amacı kadınlarımızın yeteneklerini sergileyecekleri bir alan oluşturmak” dedi.
Orhangazi’de kurulan ve 7 yıldır başarılı çalışmalar yapan Gönüllü Evi projesini incelemek için ilçeye gittiklerini belirten Karaduman, “Burada çok güzel işlere imza atıldığını gördük. Gönüllü evi, bir yandan ev hanımlarının bilgi ve beceri kazanmasına sağlıyor, diğer yandan da ürettiklerine pazar buluyor. Projeden çok etkilendik. Benzer bir projeyi İnegöl’de de hayata geçirmek için çalışacağız ve Sayın Berin Tuğrak’ın tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz” diye konuştu.