Bursa’nın Orhaneli ilçesine bağlı Ağaçhisar köyündeki sıcak su kaynağı Orhaneli Devlet Hastanesi’ne akıtılacak. Yeni fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi Orhaneli’yi cazibe merkezi yapacak.
Ağaçhisar köyündeki sıcak suyu 17 kilometre taşıyarak Devlet Hastanesi’ne bağlamak istediklerini belirten Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, projenin hayata geçmesi durumunda herkesin Orhaneli’nden bahsedeceğini söyledi. Tatlıoğlu, ayrıca ilçeye iki tane termal otel yapılarak termal turizmin başkenti olacaklarını ifade etti.
Orhaneli Devlet Hastanesi’nin Avrupa Birliği normlarına uygun ilk kamu hastanesi olduğunu belirten, Başkan Tatlıoğlu,”Hastanemiz büyük bir emek verdikten sonra açıldı. Şu an dolmaya başladı. Türkiye’nin en güzel hastanesi olması için bazı çalışmalar yapmamız gerektiğine inanıyoruz. Hastanemizde fizik tedavi bölümü var. Bir arkadaşımız özelleştirerek bu fizik tedavi bölümünü açtı. Bizler sıcak su getirerek hastanemizi Türkiye’nin önemli rehabilitasyon merkezlerinden biri haline getirmek istiyoruz. Ağaçhisar köyündeki sıcak sular üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Bir aksilik olmazsa sondaj çalışmalarımız iyi neticeler vereceğe benziyor. Köyümüzdeki suyun derecesi ve minarel ya/pısı çok güzel. Bu suyumuzu 17 kilometre mesafede olan Orhaneli’ye getirirsek, hem Türkiye’nin en önemli fizik tedavi merkezlerinden birine kavuşmuş olacak, hem de bütün insanlara buradan şifa dağıtmış olacağız” şeklinde konuştu
“Orhaneli’ye 2 bin yatak kapasiteli 2 tane otel geliyor”
Aynı zamanda birkaç yatırımcıya görüştüklerini ifade eden İrfan Tatlıoğlu, “Bin 500, 2 bin yatak kapasiteli iki tane otel projemiz var. İnsanları doğayla ve organik ürünlerle buluşturacağız. Bizler, Orhaneli’nde turizmin merkezine de bu konuyu koyduk. İnsanlara her şeyin doğalını yaşatmak istiyoruz. Bu proje hayata geçer, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezimiz ve otelimiz olursa, Orhaneli 2 sınıf birden atlamış olacak. Sadece Türkiye’den değil dünyanın her yerinden insanları bu merkezde ağırlamak istiyoruz. Burada hastaların yanında refakatçiler de düşünülecek. Sağlık Bakanlığı ile kapasite konusunda görüştük. İlave 2 bina olabileceği konusunda fikir birliğine vardık. Projemizi sıcak su konusu sonuçlandığı anda ihaleye çıkartacağız. Merkezimiz şifa dağıtma konusunda Türkiye’de tek olacak” ifadelerini kullandı.
Karagöz piknik alanındaki çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan İrfan Tatlıoğlu, “Bütün vatandaşlarımızın bildiği üzere bizim her sene yaptığımız şenliklerimiz var. O alanı herkes bilir. Bizler o alanı değiştiriyoruz ve birinci sınıf piknik alanı haline getiriyoruz. Orayı bungalov tipi evlerden çadır evlere, voleyboldan, basketbola her türlü faaliyetin olabileceği bir alan haline getiriyoruz. Projede yaklaşık 40 adet ev olacak. Bunların iki tanesi Selçuklu mimarisine uygun evler, 20’ye yakını birer katlı bungalov tarzı evler, 15 tanesi de çadır olacak. Valimize ve büyükşehir belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çünkü ciddi bir bütçesi olan bir eser” şeklinde konuştu.