(Özel Haber) Teknoloji Uyuşturucu Tacirlerinin Hızına Yetişemiyor

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, kan veya idrardaki uyuşturucuyu tahlil etmek için satın aldıkları son teknoloji ürünü pahalı cihazların, sistemin işleyişini bir hafta içinde çözen uyuşturucu tacirleri tarafından yanıltıldığını söyledi.

Yayınlama: 22.01.2017
731
A+
A-

İhlas Haber Ajansı Bursa Bursa Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret eden Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, sağlık ve yatırımlar hakkında bilgi verdi. Bursa’da AMATEM’de 3 uzman, ÇEMATEM’de 1 uzman ve çocuk psikiyatrisi doktorunun bulunduğunu belirten Rüsten Aşkın, uluslararası standartlarda hizmet verdiklerini söyledi. Bu merkezlerde tedavi olan erişkin veya çocukların her zaman ‘yüzde 100 tedavi olur’ gibi bir yanlış intiba olduğunu ifade eden Aşkın, “Bu bizi vatandaşla karşı karşıya getiriyor. Burada tedavi oranları yüzde 100 değildir. Eğer biz tedavi oranlarında yüzde 30’ları bulabilirsek bunu başarı olarak görüyoruz. Tedavide gönüllülük esası önemlidir. Zaman zaman bu konuda emniyet güçlerimizle de karşı karşıya kalıyoruz. Alkol veya uyuşturucu kullanmış bir kişiyi getirip tedavi için yatırmamızı istiyorlar. Ama gönülsüz yatırma şansımız yok. Özgürlüğünü alıkoymuş oluyoruz. Gönüllü olarak bir uyuşturucu bağımlısı bize gelip tedavi talep etmeli ki, gereken işlemi yapalım. Gönülsüz yatırdığımızda faydalı olma ihtimalimiz çok düşüktür. Bunun hukukî sıkıntısı da var. Dava açabiliyor. Bu kişilerin tedavi ve nakli için kanunî düzenleme lâzım” dedi.

Herhangi bir maddeyi idrarda veya kanda bulmak için kullanılan cihazların, zehir tacirlerince madde üzerinde oynama yapılarak yanıltılabildiğini belirten Aşkın, “Yaptığımız incelemelerde, uyuşturucunun değerleriyle oynandığı için sonuca ulaşamıyoruz. Her hafta, her ay yeni bir cihaz alma imkanımız da yok. Bunlar pahalı cihazlar. Bu gibi sıkıntılar olabiliyor. Uyuşturucu tacirlerin hızına yetişmemizin imkanı yok. Onlar bir hafta içerisinde kendilerini yenileyebiliyor. Bunun içinde biz kandaki veya idrardaki uyuşturucuyu ispat edemiyoruz. Bu da o kişiye herhangi bir yaptırım uygulamamıza mani oluyor” diye konuştu.

Uyuşturucunun önüne geçilmesi için herkesin el birliği yapması gerektiğini belirten Prof. Rüstem Aşkın, “Herkesin söylediği şeyi tekrar etmiş olacağım ama, bu zehirlerin kullanılması ve ticareti gibi alanlarda önleyici tedbirler lazım. Bağımlıları tedaviden çok, bunlarla gençlerimizin temasını asgariye indirmek mühim” şeklinde konuştu.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş