Söğütte milyonlarca dolarlık maden bulundu

Gübretaş, Söğüt Altın Madeni Projesini oluşturan Akbaştepe ve Korudanlık maden yataklarının birleştirilmiş maden rezervlerinin 1,92 Milyon ons altın ve 152 bin ons gümüş değerine yükseldiğini açıkladı.

Yayınlama: 07.12.2020
2.523
A+
A-

Gübretaş, Jorc standartlarına göre maden kaynağı ve cevher rezervini güncelleyerek, söğüt altın madeni projesinin potansiyelini teyit etti.

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamaya göre Söğüt Altın Madeni Projesini oluşturan Akbaştepe ve Korudanlık maden yataklarının birleştirilmiş maden rezervleri çalışması sonucunda da 1,92 Milyon ons altın ve 152 bin ons gümüş değerine yükseldi.

Açıklamada sıklaştırma ve yayılma sondajları ile maden rezervinin önemli ölçülerde artırılması fırsatı bulunduğu belirtildi. Açıklamaya göre maden rezervleri için tanımlanan 15 yıllık maden ömrü ile önerilen 0,72 milyon ton/yıl birleştirilmiş cevher işleme kapasitesi bulunuyor. Şirket Temmuz ayında yaptığı açıklamayla söz konusu maden sahasını Koza Altın’dan aldığını belirtmişti. Bu maden sahasıyla ilgili işletme ruhsatının Şubat 2023 tarihine kadar geçerliliği bulunuyor.






Bu proje, ulaşım bakımından elverişli bir bölgede olan, Türkiye’deki en yüksek metal tenörlerinden birine sahip daha işletmeye alınmamış altın madeni projelerinden bir tanesi. Çalışmalar sonucunda, Söğüt Altın Madeni Projesini oluşturan Akbaştepe ile Korudanlık maden yataklarının birleştirilerek maden kaynakları tahmini 3,50 Milyon ons (9.48 Mt @ 11.5 g/t Au) altın değerine sahip. Yaklaşık 8,6 g/t altın ile 0,7 g/t gümüş değerinde olan 6,93 Mt maden rezervlerinin dağılımı karşımıza şu şekilde çıkıyor :

0.62 Milyon Ons Görünür Maden Rezervleri (10 g/t altın ile 0,6 g/t gümüş barındıran 1,91 milyon ton), 1,30 Milyon Ons Muhtemel Maden Rezervleri (8,1 g/t altın ve 0,2 g/t gümüş içeren 5,02 milyon ton)

Sıklaştırma ile yayılma sondaj çalışmaları ile maden rezervinin kritik miktarda artırılması olanağı sunuyor.

Maden Rezervleri için belirtilen 15 senelik maden ömrü ile tavsiye edilen 0,72 milyon ton/sene birleştirilmiş cevher işleme kapasitesine sahip.

Açık ocak ile yeraltı madencilik faaliyetleri için tavsiye edilen madencilik modelleri, katlar arasında göçertmeli üretim yolu kullanılarak kes ile doldur sistemlerini yüksek verimlilik ile birleştirmesini temin etmekte ve Gübretaş’ı var olan kuvvetli altın fiyat döngüsünde oldukça uygun bir yere taşımakta.

Kaynak Tahminleri ve Maden Rezervleri RPMGlobal Türkiye Danışmanlık Hizmetleri ve Ticaret Anonim Şirketi (“RPMGlobal” ya da “RPM”) bünyesinde yer alan yetkin şahıslar aracılığıyla, Avustralasya Koduna uygun bir şekilde maden arama sonuçlarının, maden kaynakları ile maden rezervlerinin raporlanmasıyla ilgili JORC Kodu (2012 Versiyonu) (“JORC”) tavsiyelerine uygun bir şekilde ve Türkiye Ulusal Maden Kaynak ve Rezerv Raporlama Kodunu (UMREK) kaynak alınarak bağımsız bir şekilde hesaplandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş