TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Başkanı Engin Er, Türkiye’de içinden 3 tane faal fay hattı geçen başka bir il olmadığını söyledi.
Dünya Su Günü münasebetiyle düzenlenen “Marmara Denizine Bilimsel Yaklaşımlar Paneli”nde Marmara’daki su kirliliği ve fay hatları konuşuldu. UÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Hidrobiyoloji Anabilim Dalı, Türk Kızılayı Uludağ Üniversitesi Şubesi ve Kızılay Topluluğu, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği panel ilgi gördü. UÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Hidrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gamze Yıldız, “Aşırı avcılık ve yanlış avlanma politikaları sebebiyle Marmara denizinde balık türleri hayli azaldı. Hatta son 10-15 yıl içinde 120’den fazla balık türünün Marmara denizinde hiç görülmediği ortaya çıktı. Eskiden Marmara denizinde kirlilik seviyesini anlayabilmek için bir takım tahliller yapardık. Artık denize baktığımız zaman kirliliğini çıplak gözle anlayabiliyoruz” şeklinde konuştu
Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Başkanı Engin Er ise fay hatları hakkında bilgi verdi. Engin Er, “Türkiye’de içinden 3 tane aktif fay hattı geçen başka bir il bulamazsınız. İstanbul’u ve Bursa’yı etkileyeceği düşünülen depremin tek parça mı yoksa çift parça mı olacağı konuşuluyor. 7 şiddetinin üzerinde bir deprem beklenmektedir. Bursa’da içinden fay hattı geçen ilçemiz yok gibi. Büyükorhan, Harmancık ve Keles hariç bütün ilçelerden fay hattı geçiyor” dedi.