Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Bilim adamının akıl teri ile sanayicinin alın terini birleştirebilirsek o zaman hayal ettiğimiz ilerleme ve kalkınma seviyesini yakalayabiliriz” dedi.
Uludağ Üniversitesi, üniversite-sanayi iş birliğinin arttırılması çalışmalarına devam ediyor. Son olarak UÜ Teknik Bilimler MYO ile EMKO Elektronik A.Ş. arasında ‘çalışanlarının bilgi seviyelerinin yükseltilmesi için uzun süreli sertifikalı eğitiminden geçirilmesi’ protokolü imzalandı.Teknik Bilimler MYO Elektronik programı tarafından EMKO Elektronik A.Ş.’nin belirlediği personel, sertifika eğitiminden geçirilecek.
Rektör Yusuf Ulcay, yeni ders konularının öğrencilere iyi aktarılmasının yanı sıra sanayiye de aynı oranda yansıtılması gerektiğini söyledi. Türkiye’de araştırma kültürünün son 15 yılda gelişmeye başladığına işaret eden Yusuf Ulcay, “Araştırma kültürü yeterince gelişmediği için bugüne kadar üniversite-sanayi işbirliği denilen kavramın yeterinde pratiğe dökülemediğine şahit olduk. Ancak artık yeni yeni üniversitede araştırma konularında çeşitlilik ve artış olduğunu gözlemlemeye başladık. Bu artış üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmeye yardımcı oluyor. Üniversitedeki eğitimleri ve araştırmaları, sanayicinin üretim zincirinin bir parçası haline getirebilmemiz gerekiyor. Eğer ülke olarak bir sıçrama yapacaksak, bunu verimli bir şekilde yapmamız gerekiyor. Üniversite olarak bunu tek başına yapamayız. Sanayici de tek başına yürütemez. Her üniversite en azından kenti şehrindeki sanayinin kalkınması adına yeni fikirler ortaya koymak ve sanayiciye destek olmak zorundadır. Eğer bunu yapamıyorsa o zaman ilerlemek, teknoloji üretmek mümkün olamaz. Sanayicinin alın terini, üniversitenin akıl teri ile birleştirerek hayal ettiğimiz seviyeye ulaşabilmemiz mümkün olur” dedi.
Konuşmaların ardından iki kurum arasında toplam 1 yıl geçerli olacak proje imzalandı.