Uludağ Üniversitesi kampüsü içerisinde yapılması planlanan bin dairelik lojman için ilk adımların atıldığını ifade eden Rektör Yusuf Ulcay, bu sayede üniversitedeki laboratuvarların da 24 saat hizmet vereceğini söyledi.
Uludağ Üniversitesi’nin 3. nesil üniversite vizyonu doğrultusundaki hedeflerine ulaşması için ortak akılla oluşturulan projeler tek tek hayata geçiyor. Otomotiv, tekstil ve büyük firmaların makinelerini 24 saat çalıştırdığını ifade eden Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, kendilerinin de üniversitedeki laboratuvarları bu şekilde çalıştırmak için lojman projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Doktora ve yüksek lisans öğrencileri ile tıpta uzmanlık süreci devam eden görevliler için bin dairelik bir proje tasarladıklarını belirten Ulcay, “500 adet bekarlar için stüdyo şeklinde, 350 adet 1+1 evli çocuksuzlar için, 140 adet 2+1 evli çocuklular için, ayrıca 10 adet 3+1 burayı işleten firmanın çalışanları veya çok çocuklular için düşündük. Yapı olarak gayet güzel olacak, kot farklarını da değerlendirerek bol miktarda da kreş yaptık. Ben Amerika’da böyle bir yerde yaşadım. Şuanda bunun teknik şartnamesi yazıldı. Yap işlet devret sistemiyle burayı hazırlayacağız. 29 yıl sonra bize devredilecek. Başbakanlıktan izin alındı. İhaleye çıktığımızda toprağın kirasını projeyi alan firma verecek. Her yıl bu binaların muhammen bedelinden yüzde ve yaptıkları cirodan yüzde verecekler” dedi.
Bu projeyi hayata geçirmelerindeki en önemli unsurun laboratuvarlardaki makinelerin 24 saat kullanılması olduğunu ifade eden Ulcay, “Otomotiv, tekstil ve büyük fabrikalarda makinaların hepsi 24 saat çalışıyor. Çünkü kullandıkları teknolojiyi dışarıdan alıyorlar. Teknolojik ömrünü tamamlamadan bunları amorti etmeleri ve kâra geçmeleri gerekiyor. Bizim de üniversitemizdeki laboratuvar cihazlarımız 24 saat çalışmalıdır. Gece kim isterse bu laboratuvar ile konutlar arasında ulaşımını sağlayacağız. Kiralar da Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki kiraların yüzde 75’ini geçmeyecek” dedi.