2 FiLME EV SAHiPLİĞi YAPAN KONAK iLK GüNKü BüYüSüNü KORUYOR

İnegöl’ün kırsal Konurlar Mahallesi’nde bulunan Paşa Konağı yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekiyor. Yaklaşık 30 yıl önce restore edilen konakta bugüne kadar iki tane film çekildi.

Yayınlama: 09.08.2019
879
A+
A-

Eski Osmanlı konak kültürünü yaşatmak için 30 yıl önce restore edilen Paşa Konağı’nın içerisinde yaklaşık 10 adet misafir odası, 2 tane mutfak, bahçesinde bir adet yüzme havuzu bulunuyor.

 

KÖYDE YAPILAN İLK EVLERDEN






Mahalle sakinlerinden Tezcan Efe, “Köyümüz, İpekyolu üzerinde bulunan bir köydür. Tarihi aşağı yukarı 850-900 sene öncesine dayanır. Paşa Konağı ise köyün kurulduğu zamanlarda köyde yapılan ilk evlerden bir tanesidir. Osmanlı döneminde bu evde bir paşanın yaşadığı rivayet ediliyor. 1990’lı yıllarda paşa dedenin torunu tarafından bu ev restore edilerek turizme açıldı. İlk açıldığı zamanlar köyümüze dışarıdan fazlasıyla turist geliyordu. Hatta o dönemlerde Alişan ve Küçük Ağa filmleri bu konakta çekildi” şeklinde konuştu.

 

30 SENE ÖNCE RESTORE EDİLDİ

Bir diğer mahalle sakini Hasan Çetinkaya ise, “Paşa dedenin torunu bu konağı yaklaşık 30 sene önce restore ettirdi. Öncesinde burası virane bir hale gelmişken restorasyonla birlikte ülkemizden ve yurt dışından turistlerin dikkatini çekti. Hatta iki tane önemli film köyümüzde ve bu konakta çekildi. Bu filmler ise Alişan ve Küçük Ağa filmleri. Sahibi köyde yaşamadığından dolayı şu anda burası bakımsız bir durumda. Eskiden buraya geldiğin zaman buradaki nostaljiyi tam olarak hissederdin ama şu anda durum biraz farklı. Biz köylüler olarak bu konağı İnegöl’ün ve köyümüzün bir değeri olarak görüyoruz” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş