Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın organizasyonu ile gönüllü gençler tarafından toplum yararına çalışmaların hayata geçirildiği Damla Projesi kapsamında 7 günlük faaliyetler için İnegöl’e gelen 20 kişilik grup, Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından belediye meclis salonunda ağırlandı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı faaliyetlerinden biri olan ve gönüllülük esasına dayalı Damla Projesi, 7 gün boyunca İnegöl’de çeşitli aktivitelerle gerçekleştirilecek. İnsan odaklı bir çalışma olan ve gençlerin maddi hiçbir çıkar gözetmeden ailesi ya da yakın çevresi dışındaki bireylerin yaşam kalitesini artırmak, genel olarak toplumun yararına olduğu düşünülen bir hedefe ulaşma gayesiyle halka rol model olmak, yalnızca içten ve samimi duygularla doğru olduğuna inanarak bir toplumsal girişime destek olmalarını sağlamayı amaç edinen bir proje kapsamında 20 kişiden oluşan gönüllü grup, 7 günlük faaliyetler için Cumartesi günü İnegöl’e geldi. 30 Eylül’e kadar şehrimizde; protokol ziyaretleri, Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde yaşlıları ziyaret, Sevgi Evi ve Engelsiz Yaşam Merkezi ziyaretleri, İlkokullarda çocuklarla çeşitli aktiviteler, Köy okulu ve anaokulu duvarı boyama etkinliği, Toplanan kitaplar ile kütüphane kurulumu, Göçmenlerin eğitim gördüğü okulları ziyaret ve çocuklarla çeşitli aktiviteler, Şehitlik ziyareti ve mezarlıklara çiçek dikimi ile çevre temizliği, manevi büyüklerin ziyareti, fidan dikimi, Yöre halkı ile tanışma ve akşamları dezavantajlı aile ziyaretleri, Şehit ailesi Ziyareti ile Köy ziyaretleri ve tarla işlerinde yöre halkına yardım gibi farklı alanlarda çalışmalar yapacak Damla Projesinin gönüllü gençleri, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile bir araya geldi.
İNEGÖL ÖRNEK BİR İLÇE
Damla Projesinin gönüllü gençlerini Belediye Meclis Salonunda konuk eden Aktaş, öğrencilerle proje başta olmak üzere İnegöl ve Türkiye’nin durumuna ilişkin de sohbet etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin Ayvazoğlu, Bursa Gençlik Merkezleri Şube Müdürü Mürsel Kaya ile İnegöl Gençlik Merkezi Müdürü Recep Erdoğan’ın da hazır bulunduğu ziyarette Aktaş, konuklarına İnegöl hakkında bilgiler verdi. Aktaş, “İnegöl 256 bin nüfuslu Bursa’nın merkezden sonraki en büyük ilçesi. İnegöl bir mobilya şehri ve aynı zamanda bir tarım şehri. Ve Burası Osmanlı bakiyesi bir şehir. Osmanlı’nın kuruluşuna şahitlik etmiş topraklar. Güzel ve hareketli bir şehir İnegöl. İstanbul, İzmir, Ankara gibi 3 önemli metropolün tam ortasında olmak İnegöl’e ciddi bir ayrıcalık katıyor. 3 tane organize sanayi bölgesi olan bir şehir İnegöl. Sadece mobilya ve ağaç işleriyle ilgili 30 bin istihdam var. İnegöl gerçekten örnek bir ilçe. 60 bin civarında ilk, orta ve lise öğrencimiz var. İşletme Fakültemiz bünyesindeki 12 bölümle birlikte toplamda 3500 civarında üniversite öğrencimiz var” dedi.
“20 YIL ÖNCE GÖRDÜĞÜMÜZ MUAMELEYLE BUGÜN ARASINDA DAĞLAR KADAR FARK VAR”
Konuşmasında Türkiye’nin yaşadığı gelişime de dikkat çeken Aktaş, “Eskiden Türkiye’de hastaneye gittiğimizde doktor yüzümüze bakmazdı. Hafif tebessüm ettiğinde ne kadar iyi doktor derdik. İdareciler gülmüyordu, öğretmenler gülmüyordu, doktorlar gülmüyordu… Sevgi fakirliği vardı. İnsanlar buna muhtaçtı. Şu bir vaka, bir AK Partili kimliğimle değil bir büyüğünüz, ağabeyiniz, bu toplumda yaşayan bir birey olarak söylüyorum bunu; Türkiye ilerliyor kardeşim. Türkiye çok şeyler başardı. Uçağı kaldırmış çok ciddi şekilde uçuyor. Bazı ülkelere göre referans bir ülkeyiz şuanda. Onlara göre çok öndeyiz. Afrika’da, Ortadoğu’da Türkiye dediğin zaman akan sular duruyor. Türkiye’nin popülaritesi oldukça yüksek. Yurt dışına ilk kez 1986’da çıkmıştım. Daha sonra 1997’de çıktım. O gün yapılan iş ve işlemle aradan 20 yıl geçtikten sonra bugün pasaportu verdiğimizde gördüğümüz muamele arasında dağlar kadar fark var. Türkiye pasaportu acayip bir pasaport oldu” ifadelerinde bulundu.
3700 GENÇ AKTİF OLARAK SAHADA
Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin Ayvazoğlu da İnegöl ve proje hakkında açıklamalarda bulundu. Damla projesinin hassasiyet içerisinde olan gençler tarafından icra edilmiş çok dip noktalara tekabül eden, insanların ihtiyacı olan merhameti yaymak için ortaya çıkmış bir proje olduğunu belirten Ayvazoğlu, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yüzlerce projesinden biri olarak şuanda 4 yıldır devam ediyor. Bu çalışmada din, dil, mezhep, etnik ayrımcılık yapmadan sadece ülkemiz değil bütün dünyadaki insanları anlatmaya çalışan bir çalışma. Çatısı elhamdülillah ümmet. Ama içinde vatan sevgisi, millet birlikteliğini barındıran çok has duygularla yoğurulmuş hamuru ve mayası sağlam olan, koca bir deryada küçük bir zerrenin nasıl hükmü yoksa onun gibi yola çıkmış bir dava. Damla projesi çalışmasında şuanda 3700 genç aktif olarak sahada. Çok fedakar bir şekilde çalışıyorlar. Sabah 05.00’da kalkıp işe başlıyorlar. Namazını kılan namazını, meditasyonunu yapan meditasyonunu yapıyor. Daha sonra sizin gibi büyüklerini ziyaret ediyorlar, sevgi evlerini ziyaret ediyorlar, Huzur Evlerine gidiyorlar. Mezarlıkların temizliklerini yapıyorlar, hiç tanımadıkları evlere gidip onlara dua ediyorlar. Ellerinde çok fazla paraları yok, küçük hediyelerle bu evleri ziyaret ediyorlar. Mükemmel bir gençlik doğuyor diye düşünüyorum” diye konuştu.
İLK KEZ BİR İLÇEDE YAPILDI
Damla projesinin ilk kez bir ilçede gerçekleştirildiğine de vurgu yapan Ayvazoğlu, “Biz çalışmamızı ilk kez bir ilçede yapıyoruz. Normalde illerde yapıyoruz. Bu yıl da İnegöl’de yapalım dediler ve geldiğimize çok mutlu olduk. İnegöl’ün ülkemizin bir nevi dinamosu olmadı mükemmel bir haz. Ben bundan dolayı çok mutlu oldum” dedi.
Ziyaret sonunda Damla Projesi gönüllü gençleri Başkan Aktaş’a çiçek ve plaket takdiminde bulunurken, Aktaş’ta misafirlerine hediye takdim etti.